Великобританія оприлюднила план дій на випадок «жорсткого» Brexit

Щоб уникнути значного підвищення цін, уряд Великобританії в разі виходу країни з ЄС без угоди, скасує мита на велику частину імпортних товарів.

У середу, 13 березня, уряд Великобританії презентував парламенту країни заходи, які передбачається вжити, якщо не вдасться досягти з керівництвом Єврокомісії угоди, що регулює вихід країни з ЄС.

Серед головних заходів, які будуть націлені на пом’якшення «жорсткого» Brexit наступні: скасування мита на імпорт переважної більшості товарів з країн Європейського союзу, жорсткого контролю на кордоні між Ірландією і Північною Ірландією не буде, ввезення та вивезення товарів залишиться вільним.

Ці заходи планується використовувати аж до врегулювання всіх питань виходу Великобританії з Євросоюзу.

Підготовлений урядом Терези Мей план дій у разі «жорсткого» Brexit передбачає, що 82 відсотки всіх товарів з ЄС не будуть обкладатися імпортним митом. Крім цього, мита не будуть накладені на багато товарів з інших країн. Доля безмитного імпорту зросте до 87 відсотків. Ці заходи британського уряду орієнтовані на те, щоб уникнути підвищення цін, якого так бояться прості громадяни в разі, якщо Brexit буде «жорстким».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що жителі Великобританії по своєму готуються до Brexit, активно скуповують буквально все підряд – від продуктів до таблеток.

Німецький автоконцерн BMW вже повністю підготувався до виходу Великобританії із Європейського союзу.