Авіакомпанії Emirates і AirAstana мають намір виконувати регулярні рейси з аеропорту Львова

Переговори з провідними світовими авіакомпаніями проходять в інтенсивному режимі, повідомила на нещодавно проведеному брифінгу генеральний директор львівського аеропорту Тетяна Романовська. Найбільш плідна розмова ведеться з двома перевізниками: Emirates і AirAstana.

Львовский аэропорт фото

Авіакомпанії з Азії в зв’язку з віддаленістю хочуть, щоб аеропорт виконав кілька умов. Це трохи ускладнює ведення переговорів, але компроміс буде знайдений, запевняє топ-менеджер. Таких проблемних ситуацій не виникає при укладенні договорів з європейськими авіаперевізниками.

«І перспектива у них така: якщо починаємо рейси, то 4 рази в тиждень, з ночівлею, оскільки вони трохи далі – це і Emirates і AirAstana. Тобто тут трохи довше нам доведеться працювати», – зазначила Романовська.

Раніше повідомлялося, що Міністерство інфраструктури планує, щоб на український ринок вийшов один з найбільших авіаперевізників з арабських країн, переговори з цього питання вже ведуться. Розглядаються аеропорти Харкова та Львова в якості підходящих варіантів для виконання регулярних рейсів.

Ці міста обрані не випадково, за словами міністра інфраструктури Володимира Омеляна, через Львів до Азії очікується велика кількість поляків, яким буде вигідно і дешевше летіти зі Львова, а через Харків будуть літати білоруси.

Раніше Тетяна Романовська заявляла про те, що з аеропортом можуть почати співпрацювати такі авіакомпанії як Emirates і Qatar Airways.

«Мільйон пасажирів – це певний Рубікон, перейшовши який ми стаємо дорослішими».

Джерело: www.eurabota.ua