Вплив безвізового режиму на трудову міграцію практично нульове

За підсумками першого року дії безвізового режиму між Україною і Європейським союзом виявилося, що користуються їм набагато менше українців, ніж прогнозувалося.

Василий Воскобойник фото

Думка, що українські громадяни не надто активно користуються безвізовим режимом з Євросоюзом і те, що він не зробив істотного впливу на трудову міграцію в країни ЄС висловив експерт з міжнародного працевлаштування Василь Воскобійник під час онлайн відеоконференції.

За заявою експерта все частіше українські трудові мігранти використовують можливості безвізового режиму для легального працевлаштування: маючи на руках біометричний паспорт спокійно в’їжджають до Польщі і працюють там на законних підставах. За три місяці дають всі необхідні документи вже на довгострокове перебування в країні і можливість працювати рік і більше. А через 90 днів після повернення додому, вже з готовою трудовою візою їдуть жити і працювати в Польщі на тривалий час.

На думку Воскобойника такий метод буде все більше використовуватись українськими трудовими мігрантами, тому в найближчому майбутньому кількість виїжджаючих з біометричною паспортом буде збільшуватися.

Джерело: www.eurabota.ua