Опубліковані строки наступної хвилі розширення ЄС: України в графіку – немає

Європейський Союз планує наступні етапи свого розширення. Заявлено, що такі хвилі розширення «покриють» країни Балканського півострова.

расширение Европейского СоюзаПлан розширення ЄС розрахований до 2025 року, включно. Варто зазначити, що України в графіку європейського розширення – не знайти.

Експерти зазначають, що Європейський Союз має всі шанси на успішне розширення, так як демонструє високі темпи економічного зростання. Про економічні успіхи за підсумками минулого року заявляли в Німеччині та Бельгії.

Джерела в європейському парламенті заявляють, що про терміни розширення та країнах, які потрапляють під його хвилю, буде офіційно оголошено вже зовсім скоро – 14 лютого 2018 року.

У Брюсселі планують, що ЄС буде розширено за рахунок західнобалканських країн. В уряді зазначили, що балканські народи належать до європейської сім’ї і заслуговують на приєднання до ЄС.

Планується, що членами об’єднання вже до 2025 року повинні стати такі держави, як Сербія і Чорногорія. Заявлено, що до цього терміну до приєднання до ЄС зможуть претендувати і їх країни-сусідки – Албанія, Боснія, Македонія, Косово.

Джерело telegra.ph
12.01.2018