ЄС розповів, коли Україна отримає режим безвізових з заморськими територіями

Громадяни України зможуть скористатися безвизом з заморськими територіями ЄС вже з осені поточного року. Про це офіційно заявили Департаменті консульської служби Міністерства закордонних справ України.

У даний момент МЗС нашої країни вже ініціював початок переговорів про скасування візового режиму з неєвропейськими провінціями Франції та Нідерландів.

36_main_new.1485895099

Однак, українські дипломати зазначили, що надання безвиза з заморськими територіями ЄС потребуватиме дещо більше часу, ніж передбачалося.

Так, потрапити без візи на територію володінь Нідерландів, поза територією Європи, українцям вдасться не раніше осені поточного року.

Відзначимо, що в число заморських територій Королівства входять такі території, як Аруби, Сінт-Мартен і Кюрасао, які проводять власну візову політику.

Що стосується, заморських територій Франції, то питання міграційної політики безпосередньо залежать від позиції офіційного Парижа. Однак, для безвізових поїздок на територію колишніх колоній, в чинне законодавство Франції потрібно внести зміни.

Нагадаємо, що заморськими територіями Франції є такі регіони, як: Мартініка, Гваделупа, Французька Гвіана, Майотта, Сен-Бертелеми, Реюньйон, Сен-Мартен, Уолліс і Футуна, Мікелон і Французька Полінезія.

Раніше про деталі введення безвізового режиму з ЄС, ми повідомляли в ЦЬОМУ матеріалі.

Нагадаємо, що правом безвізового відвідування ЄС громадяни України почнуть користуватися 11 червня. Для цього, українцям потрібно мати біометричний паспорт і певну суму грошей.

Читайте також:

1.Скасування віз для українців торкнеться Гібралтару, але не Косово

2.Термінові новини дня: у Чехії спрощують процес видачі віз українцям

3.Україна отримала безвізовий режим, яким зможе користуватися не відразу

4.Свіжі новини: безвиз буде доступний тільки для тих, хто має гроші

5.Новини про Україну сьогодні говорять лише про те, що країна увійде в Шенгенську зону