Українці економлять буквально на всьому

Важке фінансове становище переважної більшості українських громадян змушує їх економити, щоб звести кінці з кінцями.

Згідно соціологічного дослідження компанії Research & Branding Group, станом на січень цього року, 92 відсотки українців змушені економити на своїх витратах і лише 3 відсотки не мають поняття, що це таке.

На думку генерального директора Асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенко, цей факт говорить про тотальну бідність українців, які не те, що не можуть дозволити собі елементарні товари і послуги, але ще і примудряються при цьому економити. Як тут не згадати народне прислів’я: «Голота на вигадки хитра».

Згідно з результатами проведеного опитування, 51 відсоток українців економить на одязі та взутті, 46 відсотків – на відпочинку, 41 відсоток – на продуктах.

Компанія Research & Branding Group проводить такі опитування щорічно, починаючи з 2014 року. Протягом цього часу тих, хто економить на їжі, одязі, лікуванні, освіті, відпочинку стало істотно більше.

Серед всіх статей витрат виділяються три, де українці почали економити найбільше – це транспорт, комуналка і відпустка. Кількість тих, хто істотно скоротив ці витрати, збільшилася в два рази.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що український уряд задумав боротися з бідністю. Міністри запевняють, що українці протягом цього року повинні відчути помітне підвищення свого рівня життя.

Дані офіційної статистики за 2018 рік показують, що 41 відсоток українських громадян отримує заробітну плату, яка не перевищує 3700 гривень.