В Україні планують створити реєстр трудових мігрантів

Український уряд має намір надавати допомогу нашим співгромадянам, які працюють за кордоном. Планується, що найближчим часом буде створено нове відомство у справах трудових мігрантів.

Нещодавно до Верховної Ради був внесений законопроект, мета якого допомогти у вирішенні наболілих питань українським трудовим мігрантам не тільки під час перебування в інших країнах, але і по приїзду до України.

Передбачається, що в структурі міністерства соціальної політики буде створено нове відомство. Його головним завданням буде всебічна допомога трудовим мігрантам у вирішенні їх нагальних проблем, а також прописування чітких правил для посередників, які допомагають українцям знайти вакансію в інших країнах, щоб максимально виключити випадки шахрайства.

Крім цього, в законопроекті передбачено, що буде створено реєстр трудових мігрантів, за яким їм будуть видаватися спеціальні посвідчення.

Але найбільш просунутим ноу-хау від розробників закону є створення Фонду благополуччя за рахунок самих трудових мігрантів. Передбачається, що Фонд буде фінансуватися за допомогою членських внесків українців, що працюють за кордоном, благодійних платежів та інших джерел. Основними функціями Фонду благополуччя буде фінансування різних програм, наприклад, організація просвітницьких заходів, виплата допомоги в разі непередбачених обставин, допомога з працевлаштуванням.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що для зменшення випадків шахрайства при працевлаштуванні українців в Польщі розроблений спеціальний проект.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький презентував пакет податкових і соціальних ініціатив, які отримали назву П’ятірка Качинського.