Українці звільняються з великих підприємств олігархів

Протягом чотирьох останніх років на підприємствах українських олігархів неухильно зменшується кількість працівників.

Найбагатші люди України, яких традиційно називають олігархами, скоро можуть в буквальному сенсі залишитися без найголовнішого ресурсу, який приносить їм надприбутки – кваліфікованих працівників.

Згідно зі статистичними даними, протягом чотирьох років – із 2014 року по 2018 рік – число працівників підприємств гірничо-металургійного комплексу України зменшилася на 40 відсотків.

Звільнилося близько 100 тисяч кваліфікованих працівників. Причому, до 80 відсотків з них прийняли рішення шукати можливість працевлаштуватися в інших країнах. Більшість людей знайшли відповідні вакансії в Польщі і Чехії.

Доти, доки українські роботодавці не почнуть адекватно оцінювати працю українців і платити заробітні плати, які відповідають рівню оплати праці в інших країнах, процес масової трудової міграції українців буде тільки посилюватись. В країнах Східної Європи все більше зацікавлені в українських працівниках. Уряди цих країн постійно збільшують квоти для працевлаштування українців.

Нагадаємо, раніше ми писали про новий вид робочої візи, яку планує найближчим часом ввести міністерство внутрішніх справ Чехії. Йдеться про робочу візу, яка буде видаватися максимум на один рік з можливістю подальшого продовження.

Джерело: news.eurabota.ua

11.01.2019