Несподіване звинувачення пред’явили українським трудовим мігрантам

Гроші, які трудові мігранти переказують в Україну, сприяють зростанню споживчих цін, а не розвитку економіки країни.

Таку категоричну думку про роль грошей українських трудових мігрантів, які вони пересилають з-за кордону, висловив виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

Зокрема він зазначив, що «за минулий рік заробітчани перерахували біля 12 мільярдів доларів. Ці гроші йдуть на купівлю товарів довгострокового користування, які заходять сюди з імпорту».

Також Олег Пендзин підкреслив, що саме через величезні гроші, що пересилаються в Україну трудовими мігрантами, на сьогоднішній день продукти харчування в країні практично зрівнялися з європейськими, а по деяких позиціях вже і перегнали.

Очевидно, що Олег Пендзин не з того кінця почав. Тільки на завершення своєї тиради він скромно зазначив, що мінімальна заробітна плата в Україні в рази менша, ніж в європейських країнах. В таких умовах українці змушені виїжджати в інші країни. Поки український уряд тільки заявляє, що починає боротися з бідністю, при цьому середня зарплата українців найнижча серед усіх країн Європи.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що згідно з соціологічним дослідженням компанії Research & Branding Group, 92 відсотки українців змушені економити практично на всьому, лише 3 відсотки не знають, що це таке.

Зарплата брутто в Естонії в 2018 році склала 1310 євро, збільшившись на 7 відсотків у порівнянні з 2017 роком.