Іспанія допоможе британцям в разі «жорсткого» Brexit

Якщо Великобританія все-таки вийде з Євросоюзу, не підписавши відповідну угоду, то уряд Іспанії готовий забезпечити перебування на території країни 400 тисячам британців.

Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес заявив днями, що уряд під його керівництвом прийняв рішення не залишати без допомоги громадян Великобританії в разі, якщо їх країна вийде зі складу ЄС без угоди.

Перш за все, рішення торкнеться тих британців, які на сьогоднішній день живуть і працюють в Іспанії. Якщо «жорсткий» Brexit відбудеться, то в січні 2021 року їм потрібно буде подати заявку на ідентифікаційну карту іноземця, щоб мати можливість отримати легальний статус на проживання в Іспанії. А для тих британців, хто вже має посвідку на проживання, процес буде автоматичним. Також при «жорсткому» Brexit британці збережуть за собою займані ними робочі місця.

Згідно зі статистичними даними, якими володіє іспанський уряд, зараз офіційний дозвіл на проживання в Іспанії мають 300 тисяч громадян Великобританії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Чехії прийнято спеціальний закон, який регулює права громадян Великобританії, які перебувають в країні.

Лідери Німеччини і Франції заявили, що, скоріш за все, ЄС піде на продовження переговорів по Brexit.

Діскріпшін

У разі виходу Великобританії з ЄС без підписання угоди, уряд Іспанії готовий забезпечити перебування 400 тисячам британців на території країни, з гарантією збереження займаних ними робочих місць.