Росіяни платять за підроблений український паспорт по тисячі євро

Ціни на підроблені українські паспорти серед громадян Росії помітно зросли. Так, платити за фальшиві документ громадянина України росіянам тепер доводиться дорого – від 1 тисячі євро і вище.

1000 евро за украинский паспортДані з російського чорного ринку стали відомі напередодні, коли українські прикордонники затримали на кордоні громадянина Росії, пред’явив підроблений паспорт нашої країни.

Росіянин, який віддав за фальшиве українське громадянство, був затриманий в аеропорту «Київ». В ході паспортного контролю українські прикордонники з’ясували, що прибув громадянин пред’явив їм підроблений український паспорт.

У прес-службі української прикордонної служби відзначили, що росіянин прибув в Київ із Стамбула. Правоохоронці зазначили, що в ході свого спілкування з представниками влади чоловік намагався вести себе, як «справжній українець».

Зазначимо, що суворістю при перевірці документів відрізняються не тільки наші прикордонники, але і їх американські колеги. Так, у США прикордонники мають право перевіряти смартфони іноземців.

«Фальшивий українець» попався в руки влади після того, як прикордонники встановили, що пред’явлені чоловіком документи не виявлені в чинній базі.

В ході допиту чоловік зізнався у пред’явленні підроблених документів і розповів, що заплатив за підроблений український паспорт 1000 євро.

Підроблені документи йому знадобилися з причини знаходження у міжнародному розшуку. Так, українські прикордонники спіймали громадянина, обвинуваченого у тероризмі.

Зараз «фальшивий українець» затриманий і буде переданий за кордон, в країни, де йому пред’явлені звинувачення в участі в незаконних збройних формуваннях.

Джерело dialog.ua
31.01.218