Холодна зима сприяє горянам. Туристи на свята вибирають польські схили

Багато сонця і точно більше снігу, ніж в останні кілька сезонів. Умови для зимового відпочинку в польських горах давно не були такими хорошими. Не дивно, що кількість бронювань збільшилася більш ніж на третину в порівнянні з минулим роком, а в популярних містах середні ціни залишилися високими, вище 70 злотих за одну людину на добу – згідно зі звітом Noclegi.pl.

Деякі люди забули про зимові перерви в школі – інші, наприклад, студенти з провінцій Лодзь, Помор’я або Сілезія, можуть кататися на лижах або санях. Останні вихідні зимового лабіринту і остання хвиля повернень на польських дорогах ще попереду.

«Хоча залишилося ще кілька днів, ми вже бачимо, що в цьому році півтора місяці, сезон зимових канікул був дуже успішним і вигідним для власників об’єктів зимового відпочинку, – резюмує Агнешка Вирковський з платформи бронювання Accommodation.pl. – Наш аналіз показує, що кількість бронювань в річному численні збільшиласяза цей період на цілих 36% », – додає вона.

Однак, це не новина, так як кожен рік в зимовий період поляки вважали за краще активний відпочинок на схилах і, перш за все, міста на півдні країни.

Мабуть, поляки не заперечують проти черг на підйомники і натовпу пішоходів, тому що традиційно обложений Закопане знову був найпопулярнішим серед туристів, і саме там було зроблено 40% всіх зимових бронювань на платформі.

«Величезним сюрпризом є зростаюча популярність річки Вісли, яка в цьому році зайняла друге місце в списку найбільш популярних резервацій і виразно обігнала, наприклад, Карпач. Хоча це не може бути так само. Закопане в будь-якому випадку – кількість бронювань в Віслі і раніше в п’ять разів менше, ніж в Закопане “, – говорить Агнешка Вирковський і пояснює, що польські туристи воліють зупинятися на відпочинок в найпопулярніших місцях, тому що вони знають, на що можуть на них рассчітивать- інформація про умови активного відпочинку легко доступна, до неї також легко отримати доступ до зручностей або великому гастрономічному пропозицією.

Однак те, що модніше і дорожче. Найдорожчими були ті, хто відправився в зимову поїздку в Шклярська Поремба, Бялку Татшаньська, Косцеліско або Карпач. Середня ціна не опускалася нижче 70 злотих на людину в добу, а в Шклярська вона дорівнювала 87 злотих.

Може бути дешевше, якщо поляки, які планують поїздку, не підуть в останній момент, але в цьому відношенні нічого не змінилося в порівнянні з попередніми сезонами. Рекордним місяцем з точки зору бронювання на зимові канікули був січень, але третина гостей забронювали житло в лютому.

Канікули в Білому Дунавці, Мурзасихле і в менш відомих місцях, таких як Завоя і Глічаров-Гурни, були безумовно краще для гаманця – там ціна на людину за ніч не перевищувала 40 злотих.

Поляки використовують час відпустки для сімейних поїздок. Статистично подорожують не менше 3 днів, сім’єю з 3 чоловік – це означає, що середня ціна такого відпочинку в Шклярська Порембі склала 783 злотих, а в Завій менше половини цієї суми.