Українців в Польщі вже рахують за кількістю смартфонів

Аналітики фірми Selectivv змогли оцінити скільки українців зараз живе в Польщі.

Дані, які отримали польські фахівці, ґрунтуються на припущенні, що переважна більшість українців, які працюють або навчаються в Польщі, мають мобільний телефон або смартфон. Аналітики фірми Selectivv підрахували, скільки користувачів із sim-картою польських операторів зв’язку, мають в своїх смартфонах встановлену українську або російську мову.

Для більш точної оцінки був використаний додатковий критерій: враховувалися тільки ті абоненти, які протягом року виходили на зв’язок, використовуючи українську мережу мобільного зв’язку.

Виходячи з таких параметрів, виявилося, що в січні українців, які перебували на території Польщі налічувалося близько 1,27 мільйона. Число набагато менше, ніж те, яке наводять польські політики та експерти. Вони стверджують, що в Польщі вчиться або працює на постійній або тимчасовій основі більше 2 мільйонів українців. Наприклад, відомий польський демограф професор Пйотр Шукальський зазначає, що близько 3,5 відсотків жителів Польщі є вихідцями з України.

Однак, якщо врахувати той факт, що в січні багато українців їде додому, щоб побачитися зі своїми рідними та близькими, то дану оцінку, яку провели фахівці компанії, можна вважати досить точною.

Для польської економіки залучення кваліфікованої робочої сили – найголовніше завдання. Роботодавці зацікавлені в тому, щоб потік українських мігрантів до Польщі не зменшувався, інакше це може негативно позначитися на економічному зростанні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що молоді українці не тільки добре вчаться, але й примудряються ще й заробити гроші, на які безбідно живуть у Польщі.

Польські підприємці звернулися до Міністерства праці з проханням внести зміни до трудового законодавства, щоб спростити працевлаштування іноземців.