Соціологічне опитування в Польщі показало ставлення поляків до українських мігрантів

Негативне ставлення польських громадян до українців поки переважує позитивне.

Соціологічні дослідження, які вивчають відносини між цілими народами, в Польщі проводяться регулярно. Результати таких великих опитувань завжди дуже цікаві не тільки фахівцям, але і багатьом пересічним громадянам. Негативне або позитивне ставлення людей один до одного обумовлюють різні фактори, які в результаті складаються в цілісну картину.

Нещодавно польський Центр дослідження громадської думки (CBOS) провів нове велике опитування. Експерти визначили головні тенденції у ставленні поляків до інших народів.

Результати дослідження показали, що на перших місцях в рейтингу народів, до яких найбільш позитивно ставляться поляки, виявилися чехи, італійці, словаки, угорці та американці. До них позитивно ставляться більше половини всіх поляків. Найменш доброзичливі польські громадяни до ромів і арабів.

Українці потрапили в число тих народів, до яких більшість поляків ставляться негативно. Згідно з результатами дослідження CBOS, 31 відсоток поляків ставиться до українців доброзичливо, а 41 – ні.

Як відзначили експерти-соціологи, в цьому році громадяни Польщі покращили своє ставлення майже до всіх народів, про які були питання в анкеті.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що іноземні працівники, в тому числі українці, які працюють на польських підприємствах, почали частіше звертатися зі скаргами на своїх роботодавців.

Тепер ті українські випускники, які відмінно знають польську мову, зможуть навчатися в університетах Польщі абсолютно безкоштовно.