Українці домінують на польському ринку тимчасової роботи

Громадяни України крім Польщі, найбільш часто звертають увагу на ринки праці країн Балтії.

Те, що все більше українських трудових мігрантів приїжджає до Польщі, вже нікого не може здивувати. Швидше за все, як польські роботодавці, так і звичайні поляки, що працюють на ринку тимчасового праці, здивувалися б, дізнавшись, що на сьогоднішній день домінують на ринку тимчасової роботи саме українські заробітчани. Згідно зі статистичними даними, українців на 14 відсотків більше, ніж поляків, які найняті на тих же самих підставах.

Юлія Новицька, начальник відділу легалізації зайнятості в «Групі Прогрес» зазначає, що «важливою є консультація і допомога при виконанні формальностей, які пов’язані з легалізацією перебування та початку роботи. Кожен раз, коли це необхідно, консультанти супроводжують українців під час візитів до воєводського управління».

Згідно даних «Групи Прогрес», в минулому році серед тимчасових працівників в Польщі на 100 поляків доводилося 130 українців. У 2017 році ситуація була з точністю до навпаки: на 100 українських працівників – 150 польських.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що серед українців в Польщі намітилася тенденція активного вивчення польської мови, щоб мати можливість претендувати на більш високооплачувані вакансії.

Українці – лідери серед іноземців, які отримали польське громадянство.