Польські роботодавці будуть брати на роботу українців безкоштовно

Для того, щоб українці могли без особливих проблем влаштовуватися на роботу в Польщі, Україна спільно з сусідньою державою почали проект, який зменшить випадки шахрайства з боку нечистих на руку ділків.

Польсько-українська господарча палата спільно з Всеукраїнською асоціацією компаній з міжнародного працевлаштування розробили спеціальний проект, щоб уберегти українських трудових мігрантів від людей, які хочуть отримати гроші нечесним шляхом.

Згідно з проектом передбачається, що для подолання шахрайства буде безкоштовне працевлаштування. Українці не повинні платити гроші за те, що вони можуть знайти для себе підходящу вакансію за кордоном. Тому компанії-посередники будуть отримувати дохід не від людей, що шукають роботу, а від роботодавців, яким потрібен фахівець.

Це допоможе істотно обмежити можливості для тих, хто морочить голови українцям і бере гроші за нібито пошук роботи, а насправді невідомо за що.

Президент асоціації Василь Воскобойник підкреслив, що «українцям необхідно знати, що працевлаштовуватися потрібно через компанії, які мають відповідні ліцензії. Крім того, працевлаштовуватися краще на великих підприємствах, де виплата зарплати йде на банківську карту, дотримуються передбачені законодавством норми праці, передбачено соціальне страхування».

Провідний експерт польської асоціації роботодавців «Левіафан» Яцек Мачин зазначив, що «польський ринок праці сьогодні знаходиться в поганій демографічній ситуації. Тому у підприємців є великі проблеми з пошуком робочих, і Польща сьогодні не може обійтися без працівників з України».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що польські бізнесмени звернулися до Міністерства праці внести зміни до трудового законодавства для полегшення працевлаштування іноземців.

Для можливості пошуку роботи в Польщі, за яку можна отримати більшу заробітну плату, українці почали активно вивчати польську мову.