Українські ліцеї в Польщі одні з найкращих

У рейтингу кращих шкіл в Польщі показують відмінні результати своєї діяльності педагогічні колективи українських ліцеїв.

Освітній портал Perspektywy.pl щороку складає рейтинг кращих середніх шкіл Польщі. За підсумками 2018 року, відразу три українських ліцеї в Польщі знаходяться серед тих середніх навчальних закладів, які показали найкращі результати освітнього процесу. Це такі навчальні заклади: ліцей імені Маркіяна Шашкевича в Перемишлі, ліцей імені Тараса Шевченка в Білому Борі, український ліцей в Гурові-Ілавецькому.

Для оцінки загальноосвітніх ліцеїв застосовувалися три критерії: успіхи учнів навчального закладу в різних олімпіадах, результати атестатів з обов’язкових предметів і результати атестатів по необов’язковим предметів.

Навчальні заклади, які потрапили в рейтинг, мають право використовувати в 2019 році почесне звання «Золотої», «Срібної» і «Бронзовою» школи.

Таким чином, батьки і майбутні учні можуть легше вибрати потрібну школу з відмінною репутацією і досягненнями. Рейтинг стимулює вчителів створювати в школі творчу атмосферу, націлену на відмінне навчання і високі досягнення.

Нагадаємо, раніше ми писали про масові демонстрації польських вчителів. Головною вимогою педагогів було підвищення заробітної плати на 1 000 злотих (232 євро).

Джерело: news.eurabota.ua

18.01.2019