Українці мають ще більше можливостей вчитися польської мови

У Щецинському університеті розпочалися курси із вивчення польської мови для українців, які працюють або мають наміри працювати в Польщі. Перша лекція відбулася в суботу(15 грудня). Загалом зареєструвалося 50 чоловік.

«Поляки та українці взаємно необхідні один одному», – сказав ректор університету, проф. Едуард Водарчик, відкриваючи курси. Він додав: «Все більше іноземних студентів навчаються в нашому університеті, а також школярі із Щецінських шкіл стали більше стажуватися в закордонних навчальних закладах. Ми відкриті до навчання. Відчувайте себе, як вдома разом з нами».

Бажаючих вивчити польську мову, також зустрів почесний консул України в Щеціні Генрік Колоджий. Він зазначив, що Університет Щеціна є єдиним у Польщі університетом, який проводить такі курси вивчення польської мови.

Учасники курсів написали в суботу тест на знання польської мови, після чого їх було розподілено за відповідними викладацькими групами: старшими або новачками. Вони також відвідали Музей історії Щеціна, де вони ознайомилися з історією міста під керівництвом професора історії з університету.

Курси закінчиться в березні. Керівником курсів є проф. Катажина Володарчик з економічного факультету Щецінського університету  та лекторами – польські філологи, доктор фізико-математичних наук проф. Агнєшка Щаус та проф. Піотр Войдак.

Джерело: www.eurabota.ua

18.12.2018