Навчання в Польщі для українців

Вчитися в Європі! Як багато жаданого в цій фразі! Мрії малюють готичні будівлі давніх замків, веселі вечірки з однокашниками й як результат, якісну освіту та високооплачувану роботу.

Найближчою країною ЄС для українців є РП, і саме туди спрямовані мрії багатьох випускників. Однак треба бути максимально уважним, вибираючи навчання в Польщі для українців, щоб мрії не розбилися об сувору реальність.

навчання в Польщі для українців

Навчання в Польщі для українців: плюси

Дійсно, є цілий ряд іменитих ВНЗ, що мають потенціал якісної освіти. Чимало можливостей дає і сам факт навчання:

  1. Отримання ВНП і, як наслідок, можливість подорожувати Європою.
  2. Безкоштовне навчання в Польщі для українців проходить польською мовою, але деякі престижні виші ведуть процес англійською мовою.
  3. Є заклади, які не потребують вступних іспитів або середнього балу високого рівня.
  4. Закінчення бакалавріату за три роки.
  5. Можливість роботи та навчання в Польщі для українців.

Є й інші плюси, які передбачає вища освіта в Польщі для українців. Принаймні цих переваг буде позбавлений студент, який отримує освіту на батьківщині.

Мінуси навчання за кордоном

На жаль, система освіти в Польщі має свої мінуси. Це не означає, що треба відмовитися від мрії. Навпаки, необхідно тверезо оцінити всі нюанси та прийняти належне рішення.система освіти в Польщі має свої мінуси

Слід мати на увазі:

  1. Здобути освіту в Польщі для українців безкоштовно в рейтингових державних вишах важко, а вартість навчання в них висока. Такі мастодонти, як Варшавський або Ягеллонський університет, університет Міцкевича і ще кілька, оцінюють свої послуги майже вдвічі дорожче, ніж їхні менш імениті колеги.
  2. Для вступу в знамениті навчальні заклади необхідно скласти іспити, мати середній бал високого рівня, мати підтверджене спеціальним сертифікатом володіння польською мовою.
  3. Серед простіших приватних ВНЗ так само можна знайти заклади, що дають якісне безкоштовну освіту в Польщі. Однак є й такі, що мінімізують рівень прийому абітурієнтів, але і рівень освіти у них відповідний. Дипломи таких вишів цінуються часом навіть нижче вітчизняних, а ціна навчання вище.
  4. Навіть якщо вдасться отримати можливість безкоштовної освіти, студенту потрібно підтвердити наявність засобів для існування в країні або спонсорської допомоги.
  5. Проживання та харчування в Республіці значно трохи дорожче, ніж їх українські аналоги.

Це основні проблеми, з якими може зіткнутися майбутній студент. Є ще і більш дрібні неприємності.

Сьогодні в РП високий рівень безробіття молодого покоління. Тому не варто сподіватися на працевлаштування в країні за фахом, коли навчання буде позаду.

Навчання в Польщі для українців – безкоштовно! Звучить дуже заманливо. Але студенти вже дорослі люди і зобов’язані планувати життя, виходячи не тільки з бажань.

Необхідно детально вивчити рівень освіти в Польщі, щоб час навчання не перетворився на «втрачені роки», а стали справжнім стартом, трампліном в серйозне, цікаве і вдале життя!