Промислове виробництво Польщі в січні виросло на 6,1%

Збільшення проданої продукції було зафіксовано в 26 з 34 секторів промисловості (у річному вираженні) в січні 2019 року, повідомило Центральне статистичне управління Польщі (GUS).

За попередніми даними, продано продукції промисловості за постійними цінами (на підприємствах з 10 і більше працівниками) було в січні цього року на 6,1% вище, ніж в минулому році (коли було зафіксовано збільшення на 8,7%) і на 7, 4% вище, ніж в грудні минулого року. Після усунення впливу сезонних факторів реалізована продукція промисловості була на 6,1% вище, ніж у відповідному місяці попереднього року, і на 1,7% вище, ніж в грудні минулого року.

«У порівнянні з січнем минулого року приріст реалізованої продукції зафіксовано в 26 (з 34) галузях промисловості, в тому числі у виробництві електроустаткування – на 17,3%, напоїв – на 17,2%, у виробництві і постачаннях електроенергії, газу, гарячої води – на 15,1%, у виробництві іншого транспортного устаткування – на 13,3%, комп’ютери, електронна і оптична продукція – на 10,9%, хімікати і хімічна продукція – на 10%, металопродукція – на 8%, текстильна продукція – на 7,4% », – говориться в повідомленні.

Падіння реалізованої продукції промисловості, порівняно з січнем попереднього року, відбулося в 8 підрозділах, в тому числі у виробництві коксу і очищених нафтопродуктів – на 9,5%, металів – на 8,6%, одягу – на 7,9%, в видобутку кам’яного та бурого вугілля – на 2,5%, також наданих Управлінням.

«У січні цього року вищими в річному вираженні були виробництва у всіх основних промислових групах. Виробництво товарів довгострокового споживання збільшилося на 7,8%, інвестиційних товарів – на 6,2%, не споживчих товарів тривалого користування – на 6,1%, товарів, пов’язаних з енергопостачанням – на 5,2%, а проміжних товарів – на 3,8%. – читаємо далі.”, – читаємо далі.