Працівників у Польщі чекає прекрасне майбутнє

Консалтингова компанія PwC опублікувала велику доповідь під назвою «Міжнародні прогнози зарплат до 2040 року».

За прогнозами фінансових аналітиків, «прекрасне далеко» зовсім не буде жорстоке по відношенню до польських працівників. Згідно з даними, які наводяться в доповіді консалтингової компанії PwC, реальна заробітна плата в Польщі протягом наступних 20 років збільшиться на 41 відсоток. Завдяки цьому, польські зарплати становитимуть 71 відсоток середніх заробітків у Великобританії.

В процесі роботи над доповіддю, фахівці компанії PwC провели дослідження в декількох десятках країнах світу. Що стосується динаміки зростання заробітної плати протягом наступних двох десятиліть, Польща опинилася на п’ятому місці. Її обігнали Індія, Малайзія, Індонезія і Китай.

У розвинених країнах підвищення оплати праці буде йти більш низькими темпами. У Німеччині прогнозується таке ж зростання зарплат, що і в Польщі – 41 відсоток, в Об’єднаному Королівстві – 29 відсотків, в Сполучених Штатах – 22 відсотки, а у Франції – 21 відсоток.

Партнер в PwC Петро Лубу підкреслює, що «зростаюча вразливість на ринку праці в Польщі чинить величезний тиск на зростання заробітної плати. Польські роботодавці конкурують не тільки між собою, але також із компаніями за кордоном».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що українці, які переїхали на постійне місце проживання до Польщі, лідирують серед іноземців, які отримали в минулому році польське громадянство.

Виявилося, що для 80 відсотків українських громадян головна мета трудової міграції зовсім не в грошах, а в бажанні змінити країну проживання.