Без українців обсяги польського експорту були б набагато менше

Без українців, які працюють на польських підприємствах, експорт переважної більшості побутової техніки практично був би неможливий.

Заводы по производству бытовой техники фото

Згідно з дослідженнями проведеними і опублікованими польським виданням Puls Biznesu, великі заводи з виробництва побутової техніки в переважній більшості випадків беруть на роботу українських робітників. Така ситуація склалася в результаті великого відтоку поляків, яких не влаштовує рівень оплати праці в своїй країні і вони їдуть в Західну Європу.

Підкреслюється, що якби не українці, то експорт 90% всіх пральних машин і холодильників, які на сьогоднішній день проводяться в Польщі був би неможливий.

Згідно з даними соціологічних опитувань вісім з десяти українських громадян, які працюють у Польщі на постійній або тимчасовій основі позитивно оцінюють умови та рівень оплати праці, при цьому 70% з них робить фізичну роботу.

Як зазначається, влітку українці особливо охоче приїжджають до Польщі на сезонні роботи. Однак опитані респонденти свої виїзні плани пов’язують не тільки з Польщею, але і з іншими країнами Європи. Німеччину назвало 40%, Великобританії – 15% Норвегію – 13%, Італії – 9% і Франції – 8%.

Джерело: www.eurabota.ua