Краків визнали кращим містом для іноземців, які бажають відкрити власний бізнес

За даними авторів доповіді «Інвестиційний потенціал Кракова» – багато польські підприємці мають намір перенести свій бізнес у Краків з інших міст. Також Краків лідирує і серед іноземців, які відкрили власний бізнес в Польщі.

Краков фото

Місто Краків займає перші місця в європейських і загальнонаціональних рейтингах, як найпривабливіше місце в Польщі для інвестицій. Хороша економічна ситуація впливає на кількість студентів у Внз Кракова. Важливим аргументом для перенесення і відкриття фірм є не тільки культурний стан міста, але і динаміка розвитку ринку праці, – говорить Себастьян Висоцкі, менеджер фірми з працевлаштування Antal, у Кракові.

Найбільш сприятливими факторами, які відрізняють Краків від інших міст в Польщі, є велика кількість студентів. У Кракові навчається більше 160 000 студентів.Випускників краківських навчальних закладів розглядають як потенційних співробітників багато фірм і компанії.

У свою чергу, більшість випускників краківських навчальних закладів навчаються в області фінансів, лінгвістики та інформаційних технологій, саме фахівці цих напрямів зараз дуже потрібні на польському ринку праці.

Протягом року у Кракові було відкрито майже вдвічі більше нових фірм, ніж у Варшаві. Варто також зазначити, що найвища середня зайнятість спостерігається в Кракові.

Джерело: www.eurabota.ua