Як виїхати жити до Нової Зеландії на ПМП

У сучасному суспільстві знову отримує поширення ідея про безперервний рух в пошуках кращого місця для себе і своїх близьких. Край гейзерів і вулканів, незайманих лісів і «Володаря кілець». Еміграція з усього світу в Нову Зеландію, в тому числі й з України, стало популярним явищем. Навіть якщо відкинути надлишкову романтику, то ці острова, розташовані на самому краю Землі, служать відмінним прикладом турботливою соціальною політикою, результати якої виливаються в один з найвищих рівнів життя населення. Все більше число охочих переїхати жити сюди змушує уряд детально опрацьовувати імміграційну політику.

як виїхати до Нової Зеландії

Сусідство Австралії багато в чому визначає і розвиток цього острівного краю. «Зелений континент» служить лідером і орієнтиром для невеликих держав регіону. Різні сфери життєдіяльності збудовані за образом і подобою. Теж саме відноситься і до політики з приймання нових громадян і гостей. Але все ж еміграція в Австралію має свої відмінності. Для того, щоб опинитися в Новій Зеландії необхідно спочатку отримати відповідну візу, яка дозволяє перебувати на території країни.

Зміст

  1. Як можна переїхати в казковий край
  2. Еміграція кваліфікованого фахівця
  3. Як студенту стати резидентом
  4. Для підприємців
  5. Інвестиційна еміграція
  6. Возз’єднання з рідними
  7. Біженці
  8. Підсумки

Як можна переїхати в казковий край

Держава має відкриту міграційну політику, тобто з радістю приймає у себе охочих. Але це не означає, що влада рада кожному хто прибуває – далеко не так. До мігрантів надаються певні вимоги. Трохи забігаючи вперед можна відзначити, що влада чекає молодих кваліфікованих працівників. Охочих створити сім’ю і пустити коріння тут.

Основними факторами, які визначають спосіб отримання візи, служать можливості потенційного мігранта і прагнення переїхати жити. Уряд розробив кілька типів віз, які охоплюють всі можливі способи приїзду.

Серед них є 3 основних типи:
  • тимчасові (для цілей туризму, відвідування друзів і родичів, участі в семінарах, змаганнях та інших заходах);
  • резидентські;
  • транзитні (для перебування на території транзитної зони не більше 24 годин).

Для планування міграції слід розглядати резидентські візи. Приїзд і проживання стають можливі після отримання візи та виду на проживання (по приїзду).

Варіанти резидентства:

  • професійна міграція;
  • студентська міграція;
  • підприємництво;
  • інвестиції в державу;
  • сімейна програма возз’єднання з родичами;
  • біженці.

Еміграція кваліфікованого фахівця

Найбільш поширена категорія для переїзду. Держава зацікавлена в професіоналах у різних сферах діяльності. Завдання заявника довести свою придатність.

Спочатку, необхідно правильно оформити заявку і направити її в посольство. У такому зверненні містяться дані, що дозволяють працівникам скласти повне уявлення про вас. Це диплом про освіту, медичні довідки, результати тесту на знання англійської мови. Додатково може міститися інформація про дружину / чоловіка та інших членів сім’ї.

Надані документи дозволяють оцінити ваші шанси на переїзд за сумою отриманих балів. Тобто, на першому етапі ви повинні набрати мінімум для продовження міграційного процесу. Далі, мігрант повинен довести можливість влаштуватися на роботу.

П’ять років тому уряд почав реалізовувати спеціальну програму міграції для молодих працівників з високою кваліфікацією. Завдяки цьому терміни отримання візи значно скоротилися, а в країну стали приїжджати гідні кадри. При виборі цього способу імміграції, слід стежити за поновлювальним щороку документом, що має назву список професій. Тут публікують саме ті сфери та посади, в яких існує потреба.

Як студенту стати резидентом

Навчання в Новій Зеландії може стати вашим ключем до переїзду закордон. Молоді студенти із задоволенням прагнуть потрапити за кордон не тільки заради стажування, а й для того, щоб осісти в обраному регіоні.

Цей тип міграції проходить в 2 етапи:
  • Приїзд для вдосконалення мови, підвищення кваліфікації та інших програм навчання.
  • В ході стажування знайти роботу і залишитися тут.

Таким чином, студентська поїздка перетікає в професійний переїзд.

Уряд розробив програму, згідно з якою після навчання студенту дається 1 календарний рік на пошук роботи. Це дозволяє більшості випускників успішно працевлаштуватися та залишатися в країні.

Для підприємців

Нова категорія мігрантів, які отримують право на переїзд в тому випадку, якщо організували бізнес, купили його або мають розробки та фінанси для вливання в проекти які вже існують. Обумовлено, що частка, при цьому, повинна становити не менше 25%.

Інвестиційна еміграція

Для успішних бізнесменів є спосіб переїхати, пройшовши окрему оцінку. Тут критеріями служать сума передбачуваних інвестицій, наявний досвід роботи на керівних посадах, вік. Суми, які фігурують в цьому сегменті, дуже значні та простому обивателю виявитися в цій категорії складно. Той, хто бажає повинен мати у своєму розпорядженні мінімальну суму в 1 млн доларів.

Возз’єднання з рідними

Цей тип отримання виду на проживання поширений по всьому світу і мало чим відрізняється в цьому випадку. Якщо потенційний мігрант має родичів, які проживають тут, то він отримує можливість стати жителем островів. Але програма поширюється не на всіх рідних: ви можете взяти в ній участь, тільки якщо в Новій Зеландії живе ваш чоловік або дружина, діти або батьки.

У зв’язку з частим шахрайством і оформленням фіктивних шлюбів, міграційні служби проводять детальні спостереження за хлопцями та дівчатами, які беруть шлюб з резидентом країни.

Біженці

Міжнародна категорія, регламент оформлення і попадання в яку описаний міжнародними правовими нормами. В цьому випадку слід звертатися до найближчого посольства держави. Але більш зручним способом буде легально приїхати в країну і на місці зв’язатися з відповідними службами. Для успіху в отриманні статусу біженця повинні бути незаперечні докази. На практиці дуже мале число заявок в цьому напрямку задовольняються.

Підсумки

Перераховані типи віз дозволяють офіційно емігрувати на острови в Тихому океані. У більшості випадків нема потреби проходити міграційні ступені всією сім’єю. Досить вибрати того, хто має більше шансів на успіх, а його близькі отримають дозвіл автоматично. Уважно ставтеся до того, як емігрувати в Нову Зеландію. Не порушуйте законодавство і не піддавайте себе невиправданим ризикам.

Для знайомства з країною і тимчасового перебування є кілька особливих видів дозволів:
  • Гостьова віза. Видається родичам резидентів на строк не більше 9 місяців. Працевлаштуватися за нею не можна, але можна пройти додаткове навчання англійській мові.
  • Опікунська віза. Оформляється на дорослого опікуна, який стежить за дитиною до 17 років на період його навчання або лікування. Після завершення курсу сім’я зобов’язана покинути країну. Якщо в ході інспекції з’ясовується, що опікун проживає окремо від опікуваного, то обидва позбавляються права перебувати на островах.

Міграційна політика держави спрямована на залучення постійних жителів, переважно віком до 35 років, і мають професію або гроші. Таким чином, формується прогресивне суспільство, здатне вирішувати різноманітні завдання і забезпечити сприятливі умови життєдіяльності в країні.

Нова Зеландія привертає увагу високорозвиненою економікою і рівнем життя. Для жителів більшості регіонів світу такі показники, як тут, залишаються чимось недосяжним. Імміграція не є фантастикою – її проходять прості люди, які мають наполегливість і прагнення завершити обраний шлях. Уряд і різні служби не ставлять перепони для в’їзду на територію островів іноземцям, але хоче відібрати гідних з великого числа охочих.

Після того, як ви проживете на території держави 3 роки, з’являється можливість подати документи на отримання громадянства. Якщо за період перебування ви не вчиняли правопорушень і сумлінно трудилися, то напевно громадянство буде ваше. Еміграція в Нову Зеландію з України довгий процес. Пересилання документів і їх розгляд займають чимало часу і віднімають істотні суми. Виходячи з численних відгуків людей, які вже пройшли цей шлях, на перших кроках важливо точно відповісти собі – чи хочете ви жити в цій країні чи ні? Якщо відповідь позитивна, то не замислюючись починайте міграційний процес!