Віза в Голландію для українців у 2018 році

Голландія фото

Туристична стежка в Голландію не заросте ніколи. Інтерес, який вона викликає у мандрівників усього світу, дуже просто пояснити. Тут є все для цікавого проведення часу: унікальна архітектура і пейзажі, відмінна кухня, доступні розваги, які в інших країнах знаходяться під забороною. При цьому візу до Голландії самостійно в 2018 році оформити буде зовсім нескладно.

ЗМІСТ

  1. Різновиди в’їзних віз

1.1. Ділова віза

1.2. Студентська

1.3. Гостьова

1.4. Імміграційна віза

  1. Документи
  2. Вартість і терміни оформлення

Різновиди в’їзних віз

Більшість туристів на самому початку підготовчого процесу в глухий кут ставить питання, з чого почати. А почати потрібно з головного – визначення мети вашої поїздки. Саме від неї залежить, на який штамп в паспорті ви зможете претендувати. Більш того, невідповідність виданого вам документа реальним вашим діям в країні може стати причиною депортації та заборони на в’їзд. А відновити репутацію буде дуже складно.

Пам’ятаючи про те, що Нідерланди – це Шенген, можна відразу здогадатися, що віза сюди потрібна саме шенгенська. Вона дозволить вам не тільки насолодитися самобутністю неординарної держави, а й відвідати сусідні країни без зайвого клопоту. І не варто забувати, що отриманий вами голландський штамп у паспорті зобов’язує більшу частину часу, відведеного вам візою, провести саме в Голландії.

За метою візиту виділяють такі категорії віз:
  • туристична – видається особам, в чиї плани входять виключно знайомство з країною з туристичної точки зору. До стандартного набору документів тільки приватним підприємцям знадобиться додатковий папір – довідка про присвоєння ІПН;
  • гостьова – припускає відвідування близьких родичів або друзів, які є громадянами Голландії;
  • ділова – ідеально підходить для представників бізнес-сфери та інвесторів;
  • транзитна – припускає знаходження виключно в аеропорту (зазвичай діє протягом 24 годин) або пересування по країні до 5 п’яти днів, якщо ви здійснюєте транзит на автомобілі;
  • робоча – дає право працевлаштуватися на підприємства, офіційно зареєстровані в Нідерландах.

За кількістю в’їздів в країну візи поділяються на разові та багаторазові. Перший різновид, як правило, обмежений досить коротким періодом перебування в Голландії, другий надає більше часу і при цьому передбачає, що ви можете кілька разів перетнути кордон.

Найчастіше такий документ видається студентам, бізнесменам або особам, чиї родичі є корінними голландцями і постійно проживають на території своєї батьківщини.

Ділова віза

Оформити візу в Нідерланди самостійно цілком посильне завдання, навіть якщо це ділова віза – один із найбільш важкодоступних документів. Складність його полягає в необхідності надати додаткову інформацію та підтвердження мети вашого візиту. Тут дуже важливо доступно пояснити, чим саме ви збираєтеся займатися в Голландії, скільки це займе у вас часу і хто буде оплачувати всі витрати під час вашої подорожі.

Обов’язковим є супровідний лист, який видає підприємство, що ініціює вашу поїздку. Варто відзначити, що продовжити термін дії цієї категорії візи майже неможливо. Зробити це можна тільки за безпосереднього сприяння голландської сторони, яка подасть клопотання до відповідних органів. Видається даний документ, як правило, на 1 рік.

Студентська

Університет в Голландії

Головну роль для отримання цього документа відіграє університет, що виступає в ролі поручителя. До загального списку паперів вам буде потрібно докласти підтвердження про те, що ви дійсно зараховані студентом у виш, диплом або атестат про закінчення школи, коледжу і т. д. Крім того, виш повинен надіслати вам запрошення приступити до занять.

Якщо студент не досяг ще повноліття, йому потрібно підтвердження від батьків про те, що вони не проти виїзду дитини за кордон. Такий документ повинен бути завірений у нотаріуса. Термін візи цієї категорії так само дорівнює одному року з правом продовження.

Гостьова

Голландська віза цього зразка передбачає, що вам необхідно мати при собі запрошення від приймаючої сторони. У ньому повинна міститися інформація про осіб, в гості до яких ви збираєтеся, з доданими копіями документів, що підтверджують їхній легальний статус на території країни. Обов’язково потрібно вказати адресу проживання та період, який ви будете у них перебувати. Якщо це ваші родичі, то обов’язковим є документ, що підтверджує ступінь споріднення, якщо друзі – слід детально викласти, де і за яких обставин ви з ними познайомилися.

Імміграційна віза

Отримати такий штамп в паспорті, мабуть, найскладніше, оскільки він передбачає, що ви збираєтеся залишитися в Голландії назавжди і претендувати на посвідку на проживання. Розглядом такого прохання займається Імміграційна служба. Крім подачі документів, вас попросять ще скласти іспит на знання мови. Нескладно здогадатися, що часу затратити на цей імміграційну візу доведеться значно більше. У кращому випадку це займе близько одного місяця. Але будьте готові і до більш тривалого періоду.

Документи

Документи для візи в Голландію приблизно ті ж, що і на будь-який інший Шенген.

Список виглядає так:
  1. 2 фото.
  2. Закордонний паспорт з терміном не менше 90 днів після вашого повернення.
  3. Попередній закордонний паспорт, якщо в ньому вже був Шенген.
  4. Копія внутрішнього паспорта (всі сторінки).
  5. Медична страховка на 30 тисяч євро.
  6. Довідка про стан вашого рахунку; якщо грошей на ньому недостатньо, то буде потрібний ще спонсорський лист від людини, яка бере на себе витрати по оплаті вашої поїздки.
  7. Документ з роботи, в якому вказані ваша посада і зарплата.
  8. Бронь готелю.
  9. Авіаквитки.
  10. Бланк анкети на дітей, якщо ви подорожуєте з ними.
  11. Заповнена анкета (зразок можна отримати в консульстві).

Вартість і терміни оформлення

Подача документів незмінно супроводжується сплатою мита в розмірі 35 євро. Якщо оформляєте дозвіл на в’їзд в терміновому порядку, то збільште суму вдвічі. Якщо звернулися не відразу в Консульство, а у Візовий центр, не забудьте про оплату його послуг.

Консульським митом не обкладаються такі категорії осіб:

  • діти молодше 6 років;
  • студенти, які виїжджають з метою навчання;
  • наукові співробітники та дослідники, метою яких є наукова діяльність;
  • родичі громадян ЄС.

Час, витрачений на оформлення голландського штампа, – близько 4-5 днів. Якщо ви вже були щасливим володарем Шенгену раніше, то сміливо можете претендувати на мультивізу з багаторазовим в’їздом. Проходження співбесіди в цьому випадку теж не є обов’язковим. У такому випадку отримати візу до Голландії самостійно стає ще простіше.

Завжди слід пам’ятати, що представництво Нідерландів залишає за собою право відмовити вам у перетині кордону. Основною причиною може послужити недостовірність наданої вами інформації, неповний пакет документів або неблагополучна попередня візова історія.