Українських медиків дуже чекають в Латвії

У латвійських медичних установах вже не перший рік спостерігається гостра нестача медичного персоналу всіх рівнів. Проблему хочуть вирішити за допомогою українських фахівців.

Нещодавно керівник Латвійського товариства лікарів Ілзе Айзсілніеце заявила, що проблему гострого дефіциту медиків в країні необхідно вирішувати, пропонуючи вигідні умови роботи українським і білоруським фахівцям. На думку Ілзе Айзсілніеце, враховуючи, що заробітна плата лікаря в Україні в рази менша, ніж у Латвії, українські фахівці могли б скористатися можливістю працевлаштування в медичних установах країни.

Зокрема керівник Латвійського товариства лікарів зазначила, що «в лікарнях не вистачає медсестер, на швидкій – медичних бригад. Якщо наші медсестри їдуть працювати до Норвегії і в Німеччину, то і нам варто подивитися на сусідні країни. Українські та білоруські медики могли б швидко освоїти основи мови і почати працювати».

Будучи сама сімейним лікарем, Айзсілніеце, говорячи про проблеми, з якими доводиться стикатися в процесі роботи, висловила невдоволення електронною системою охорони здоров’я. На її думку, вона зовсім неефективна, її необхідно закрити і розробити принципово нову.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що згідно зі статистикою, яку опублікував німецький Інститут дослідження ринку праці і кар’єри (IAB), в Німеччині за підсумками четвертого кварталу минулого року, було зафіксовано близько 1,46 мільйона незайнятих робочих місць.

Нові пілотні програми, які запускає уряд Канади, нададуть можливість няням і доглядальницям, які приїжджають з інших країн, взяти з собою всю сім’ю.