Робота і вакансії в Тель – Авіві

Протягом багатьох років імміграція в Ізраїль користується величезною популярністю у громадян пострадянського простору. Особливо при наявності єврейського коріння, які дозволяють отримати ізраїльський паспорт в короткі терміни та залишитися жити на території Землі Обітованої назавжди. Далеко не останнє місце серед причин для переїзду займає працевлаштування в Ізраїлі. Одним з найбільш зажаданих напрямків у іноземців вважається велике місто на узбережжі Середземного моря – Тель-Авів.

робота в Тель - Авіві

Це найважливіший фінансовий, торговий, промисловий і культурний центр країни. Робота в Тель-Авіві для українців у 2017 році доступна в багатьох секторах економіки, включаючи будівництво, інформаційні технології, туризм, сільське господарство і деякі види некваліфікованої праці.

Високий рівень економічного розвитку сприяє притоку інвестицій і успішному веденню іноземцями бізнесу в Ізраїлі. Тель-Авівський університет є одним з найбільших ізраїльських вузів, де можна навчатися в тому числі англійською мовою. В цілому в Тель-Авіві створені комфортні умови для проживання і здійснення професійної діяльності.

ЗМІСТ

  1. Специфіка працевлаштування в Тель-Авіві
  2. Як знайти роботу в Тель-Авіві
  3. Вакансії та зарплата в Тель-Авіві в 2017 році

Специфіка працевлаштування в Тель-Авіві

На момент офіційного здобуття незалежності Ізраїлем в 1948 році Тель-Авів був єдиним містом з населенням понад 100 тисяч чоловік. Сьогодні тут проживає понад 430 тисяч жителів і це другий за чисельністю місто країни після столиці – Єрусалиму. До 92% місцевих громадян – це євреї. Частину складають мусульмани, християни та носії деяких інших релігій. В принципі Тель-Авів досить багатонаціональне місто, де знайшли свій будинок іноземці з різних куточків планети, включаючи Україну.

У Тель-Авіві переважає середземноморський клімат з жарким літом і теплою дощовою зимою. В середньому літній сезон триває з травня по жовтень, найспекотніше в серпні. Навіть в січні денна температура не опускається нижче 17-18 градусів. Це дуже яскраве і красиве місто, що поєднує сучасну архітектуру, вишукану кухню і бурхливе нічне життя. Культурна складова представлена численними музеями, великими театрами та кінофестивалями. Любителі спорту зможуть насолодитися грою професійних футбольних і баскетбольних команд.

Транспортна інфраструктура Тель-Авіва на вищому рівні, злочинність практично відсутня, якісне медичне обслуговування і система освіти створюють додаткові позитивні умови для трудової міграції. Правда, ціни на нерухомість в Ізраїлі, і в Тель-Авіві зокрема, дуже високі. Це потрібно враховувати при плануванні переїзду. Безробіття в місті трохи вище середніх показників по країні, в районі 5-6%. Конкуренція за робочі місця дуже висока. Не забувайте, що пріоритетне право на працевлаштування в Тель-Авіві мають ізраїльтяни та іноземці з чинним видом на проживання в Ізраїлі.

Обов’язкові вимоги для законної роботи в Тель-Авіві до українців та інших іноземців з країн СНД – це попередній висновок трудового контракту, отримання дозволу на роботу і робочої візи В1. Зазвичай оформленням документів займається ізраїльська компанія, а здобувач надає всіляку допомогу і контактує з дипломатичним відомством Ізраїлю в своїй країні. Нелегальна робота в Тель-Авіві загрожує іноземному працівникові депортацією з країни на період до 10 років, а роботодавцю і зовсім тюремним ув’язненням або мінімум великим штрафом.

Як знайти роботу в Тель-Авіві

Безумовно, головна складність при працевлаштуванні в Тель-Авіві полягає в пошуку роботодавця, який захоче витрачати час і кошти на оформлення дозвільних документів для іноземця. Процедура може затягнутися на термін до 4 місяців. Відповідно зацікавленість компанії в співробітника з-за кордону повинна бути досить значною. В першу чергу, береться до уваги кваліфікація, рівень освіти та досвід претендента.

Деякі спеціальності, наприклад, медичні вимагають отримання сертифіката, який без громадянства або постійного проживання в Ізраїлі оформити неможливо. Попри значну кількість російськомовної діаспори в Ізраїлі, знайти високооплачувану роботу в Тель-Авіві без знання мови практично нереально. Офіційні мови в країні – іврит та арабська. Широко поширена англійська. У рідкісних випадках, в основному в сфері некваліфікованої праці, може виявитися досить тільки російського.

Щорічний потік туристів в Тель-Авів перевищує 1 млн чоловік. Скористайтеся шансом відпочити на зручних пляжах Середземного моря і виділіть якийсь час на пошук вакансії в Тель-Авіві. Можливо, навіть вдасться пройти співбесіду і прискорити процес підготовки документів. Тель-Авів має одну з найпотужніших міських економік у всьому Близькосхідному регіоні. Підготуйте резюме та супровідний лист, направляйте пропозиції про працевлаштування в великі компанії безпосередньо. Наприклад, в місті розташовані офіси таких світових гігантів, як Google і Microsoft.

Пошук вакансії в Тель-Авіві

Намагайтеся вийти на прямого роботодавця в Тель-Авіві без посередників. Якщо такий варіант виявиться недоступним зверніться до кадрового агентства, бажано ізраїльське. Наприклад, перелік подібних компаній для працевлаштування англомовних іноземних фахівців в Ізраїлі (Тель-Авіві) дивіться тут.

Вакансії та зарплата в Тель-Авіві в 2017 році

Тель-Авів фото

Ізраїль володіє сучасною ринковою економікою, орієнтованої на розвиток інновацій і високих технологій. Наприклад, такі області, як медицина і розробка програмного забезпечення привертають в країну найталановитіших і кваліфікованих фахівців з усього світу. Багато експертів називають Тель-Авів другою Кремнієвою долиною. Це місце зосередження наукового, технологічного та фінансового потенціалу країни.

У Тель-Авіві розташована фондова біржа Ізраїлю, розвинені текстильна, хімічна та харчова промисловість. У багатьох з перерахованих напрямків іноземці можуть знайти перспективну і високооплачувану роботу. Навіть за мірками найрозвиненіших європейських держав оклади ізраїльських працівників більш ніж гідні. Мінімальна щомісячна оплата праці в країні дорівнює 5 тисячам шекелів (близько 1280 євро). Середня заробітна плата в Тель-Авіві в 2017 році перевищує 2,5 тисячі євро на місяць.

Залежно від сфери діяльності та навичок іноземця, зустрічаються зарплати більше ніж 4-5 тисяч євро. На такі суми вправі розраховувати виключно кваліфіковані фахівці, що володіють дефіцитними професіями та великим досвідом. На жаль, вакансії в Тель-Авіві для українців у 2017 році в основному пов’язані з некваліфікованою працею. Часто потрібні будівельники, працівники сільського господарства, вантажники, помічники кухарів і офіціантів. Дівчата можуть працювати покоївками, хатніми робітницями, швачками, нянями та доглядальницями.