Ірландський лоукостер планує працевлаштувати українських фахівців

Найбільша бюджетна авіакомпанія в Європі, яка нещодавно вийшла на український ринок пасажирських авіаперевезень з перших днів починає активно планувати підготовку роботи в Україні. У найближчій перспективі буде створено дата-центр компанії для зберігання та обробки даних, про це повідомив генеральний директор Ryanair Майкл о’лірі.

За словами топ-менеджера великої дата-центр планується створити в Україні не випадково, оскільки він не раз переконався в тому, що українські IT-фахівці – професіонали своєї справи.

Украинский IT-специалист фото

Наприклад авіаперевізник вже має досвід співпраці з українськими айтішниками, які працюють на компанію в Польщі і зарекомендували себе з найкращої сторони. У польському дата-центрі компанії Ryanair працює близько 250 фахівців, половина з яких приїхали з України.

За словами Майкла о’лірі, компанії не вистачає наявних ресурсів і співробітників для якісної обробки і зберігання даних, які з кожним днем стрімко накопичуються.

«Ми вважаємо, що було б значно ефективніше створити ще один дата-центр нашої компанії в Україні, і тут працевлаштувати ще 250 українських фахівців. У вас дійсно є дуже компетентні кадри», — заявив о’лірі.

Лоукостер почне виконувати регулярні польоти з аеропортів України з жовтня цього року, до цього буде проведена вся необхідна підготовча робота щодо створення інфраструктури та набору співробітників.

Джерело: www.eurabota.ua