Популярний індійський курорт вводить сухий закон

Найближчим часом розпивати алкоголь в громадських місцях на пляжах відомого індійського курорту Гоа буде строго заборонено.

Цілком ймовірно, що ті, хто любить посидіти в колі веселої компанії на березі океану за пляшкою пива і барбекю, вже не матимуть таку можливість на пляжах Гоа.

Уряд штату ухвалив новий закон, який повинен вступити в силу через тиждень. Відповідно до прийнятого закону, не можна буде розпивати алкогольні напої в громадських місцях, а також готувати їжу на відкритому повітрі.

Звичайно, ніхто не збирається закривати безліч магазинів і кафе, які знаходяться поблизу пляжу. Однак напої та їжу, які в них можна купити, за межами торгової точки вже не можна буде вживати. Власник кафе чи магазину, який дозволить, щоб куплений у нього алкоголь винесли з приміщення, може бути оштрафований.

Для тих, хто порушуватиме закон поодинці, буде накладено штраф в розмірі 2000 рупій (25 євро). За розпивання спиртних напоїв вже в компанії передбачений штраф 10000 рупій (124 євро).

За твердженням чиновників, не завжди пристойне поводження туристів змусило піти на такі кардинальні заходи. П’яні відпочиваючі часто бешкетують і б’ють скляні пляшки на пляжі.

В Індії вживання алкоголю регулюється кожним штатом окремо, тому ступінь заборони, як і міра покарання відрізняються. Щоб не потрапляти в неприємні ситуації, перед поїздкою мандрівникам рекомендують ознайомитися з місцевими законами.

Нагадаємо, раніше ми писали про спеціальний податок для іноземних туристів, який вводить влада курорту Балі. Зібрані гроші мають намір використовувати для поліпшення екологічної ситуації та збереження культурної спадщини.