Виплати німецького уряду для повернення біженців додому не викликали у них інтересу

Ідея німецької влади виплачувати біженцям, яким відмовлено в притулок, грошову компенсацію за повернення додому не спрацювала.

Немецкое правительство фото

У грудні 2017 року німецький уряд запровадив виплати для біженців, які не отримали притулку. Але це не викликало великого інтересу серед мігрантів, кількість тих, хто скористався такою можливістю невелике і знизилося в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року, хоча тоді грошей не виплачували. За цей період виплачено суму 3000 євро за повернення додому всього 1565 осіб.

«В цілому ми вважаємо, що ця програма, яка надає різну підтримку, в залежності від стадії процедури надання притулку, є хорошим інструментом для гнучкого і ефективного створення стимулів для добровільного виїзду», – сказав прес-секретар Федерального міністерства внутрішніх справ.

Незважаючи на труднощі з функціонуванням цього інструменту, німецькі власті хочуть продовжувати розвивати систему надання консультацій для людей, які погоджуються добровільно покинути Німеччину.

Мігранти, які не отримали притулку, могли до 28 лютого подати запит на «підтримку реінтеграції». Сім’ям була запропонована допомога на суму до 3000 євро, наприклад на оренду приміщень на батьківщині або ремонтні роботи. Деяким особам було виплачено по 1000 євро.

Тримісячна акція була призначена для мігрантів з більш ніж 40 країн, які подали заяви про надання притулку в Німеччині.

Джерело: www.eurabota.ua