Затребувані професії у Німеччині

Стабільність і різноманітність німецької економіки створюють досить сприятливі умови для розвитку місцевого ринку праці. На відміну від багатьох інших держав – членів Європейського союзу, за останнє десятиліття кількість безробітних скоротилася практично вдвічі. Сьогодні знайти роботу в Німеччині прагнуть не тільки мігранти або біженці з найбідніших країн світу, а й кваліфіковані фахівці з цілком благополучних регіонів Західної Європи та Північної Америки.

Грамотні реформи уряду, ефективна діяльність Федерального агентства з працевлаштування, масштабна децентралізація, а також успішна взаємодія профспілок і роботодавців дозволяють Німеччині в повній мірі забезпечувати робочими місцями як місцевих громадян, так і іноземців.

Німеччина фото

Зрозуміло, далеко не кожен претендент з-за кордону може розраховувати на заняття вакансії. Одна з головних умов – це затребуваність професії в Німеччині.

У 2018 році середні зарплати в Німеччині – одні з найвищих у Європі. У країні чудова інфраструктура, якісні медицина, освіта і система соціального забезпечення. Загалом створені оптимальні умови для проживання і побудови успішної кар’єри. Для того, щоб отримати робочу візу до Німеччини, іноземці з країн СНД зобов’язані виконати ряд попередніх вимог, в тому числі знайти роботодавця і підписати трудовий контракт.

У певних галузях економіки Німеччини зараз спостерігається дефіцит фахівців. Особливо це стосується промисловості, інформаційних технологій, медицини, фінансів, наукової та освітньої сфери. Для успішного пошуку роботи необхідно мати вищу освіту і добре володіти німецькою або англійською мовою. Не менш важливими є рівень кваліфікації та досвід трудової діяльності. Далі виділимо найбільш затребувані професії в Німеччині в 2018 році.

Примітка. Інформація заснована на офіційних даних німецьких статистичних відомств і кадрових агентств.

СПИСОК ЗАТРЕБУВАНИХ ПРОФЕСІЙ У НІМЕЧЧИНІ

  1. Автомеханік
  2. Автоелектрик
  3. Акушерка
  4. Водопровідник
  5. Дипломована медсестра
  6. Інженер-механік
  7. Інженер-будівельник
  8. Інженер-електрик
  9. Механік систем кондиціонування та охолодження
  10. Оператор кол-центру
  11. Програміст (різні напрямки)
  12. Зварювальник
  13. Сільськогосподарський працівник
  14. Соціальний працівник (догляд за людьми похилого віку)
  15. Спеціаліст у сфері готельно-ресторанного бізнесу та туризму
  16. Вчений і викладач вишу
  17. Учитель/репетитор
  18. Фельдшер і співробітник швидкої медичної допомоги
  19. Фінансист і бухгалтер
  20. Енергетик

За оцінками однієї з найавторитетніших консалтингових компаній в Європі – Prognos, до 2030 року німецький ринок праці буде відчувати дефіцит у 3 млн кваліфікованих робітників. Тому найбільш перспективні та затребувані професії в Німеччині для українців та інших іноземців як сьогодні, так і в найближчому майбутньому пов’язані з технічними спеціальностями для роботи на виробництві, будівництві та в різних галузях промисловості.