Лувр впевнено лідирує за відвідуваністю серед усіх музеїв світу

Підсумки 2018 року підведені в Луврі. Один з найбільших музеїв світу в минулому році відвідали 10 мільйонів чоловік.

Франція традиційно є однією з найпопулярніших країн серед іноземних туристів. Абсолютна більшість мандрівників, які приїжджають до Франції, в першу чергу, хочуть побачити Париж. Лувр для туристів з усього світу, які приїжджають в столицю Франції, стоїть на першому місці в списку головних визначних пам’яток, які обов’язково потрібно відвідати.

Понад 10 мільйонів відвідувачів, які милувалися картинами, скульптурами та експонатами в Луврі, зробили цей найбільший в світі музей найпопулярнішим.

За підсумками минулого року, 75 відсотків з числа всіх відвідувачів – іноземці. Останні кілька років у зв’язку з відомими сумними подіями, які були у Франції, кількість туристів зменшилася. Але, час неспішно і поступово робить свою справу. За підсумками 2017 року загальна кількість відвідувачів Лувру зросла до 8 мільйонів чоловік.

Французи в 2018 році склали найбільш численну групу відвідувачів (2,5 мільйона), на другому місці американці (1,5 мільйона), на третьому – китайці (майже 1 мільйон).

Директор Лувру Жан-Люк Мартінес розповів, що для більш ефективної роботи музею і збільшення пропускної спроможності було зроблено ряд нововведень. Почали працювати нові каси, нова камера зберігання, покращені умови для проведення групових екскурсій.

Навіть недавні демонстрації «жовтих жилетів» не завадили роботі Лувра. Протягом цього періоду музей закривали тільки один раз – 8 грудня.

Нагадаємо, раніше ми писали про нові рекордні показники, які зафіксовані в туристичному секторі Японії. За підсумками 2018 року, кількість іноземних туристів перевищила 30 мільйонів чоловік.

Джерело: news.eurabota.ua

09.01.2019