Іноземні студенти будуть платити більше за навчання в університетах Франції

Плата за навчання у Франції для студентів, які приїхали з інших країн, буде істотно збільшена.

Про нову стратегію, яка стосується можливості навчатися іноземним студентам в університетах Франції, оголосили в уряді країни.

Як заявив прем’єр-міністр Франції Едуард Філіп, прийнято рішення зробити оплату за навчання для іноземних студентів більш адекватною. «Ми вирішили, що іноземні студенти, які не проживають в європейському економічному просторі, повинні платити внески, які відповідають реальній вартості їх освіти», –підкреслив глава французького уряду.

Він зазначив, що не зовсім справедливо, коли оплата для французів і молодих людей з інших країн однакова, при цьому батьки іноземних студентів податків у Франції не платять.

Таким чином, згідно з рішенням французького уряду, починаючи з вересня 2019 року, плата для студентів, які приїжджають вчитися в університети Франції, буде складати 2700 євро для отримання степеня бакалавра і 3770 євро для тих, хто захоче навчатися за програмами магістра і доктора.

Франція входить в список країн, які для іноземців, що бажають отримати вищу освіту, є найпопулярнішими. Згідно зі статистичними даними, в країні навчається понад 300 тисяч студентів з усього світу.

Нагадаємо, недавнє соціологічне дослідження показало, що університети Чехії стають все більш популярними серед українських студентів, які швидко адаптуються до місцевих умов.

Джерело: www.eurabota.ua

27.11.2018