Президент Франції запропонував кардинально змінити Шенгенську зону

Президент Франції Емманюель Макрон вважає, що устрій Шенгенської зони має бути повністю змінений.

На думку президента Макрона, яку він виклав в опублікованій 4 березня статті, Шенгенська зона повинна бути змінена так, щоб, в першу чергу, забезпечити громадянам Європейського союзу і тим, хто приїжджає до країн ЄС, повну свободу в умовах безпеки.

Зокрема, Емманюель Макрон на перший план висуває ідею створення Європейського бюро з питань притулку та загальної прикордонної поліції, щоб гарантувати повну безпеку громадянам Євросоюзу в умовах посилення нелегальної міграції.

У своїй статті «За європейське відродження» французький президент підкреслює, що «ми повинні переглянути Шенгенську зону: всі, хто хоче брати участь, повинні взяти на себе суворі зобов’язання по відповідальності (строгий прикордонний контроль) і солідарності».

Крім іншого, Макрон висуває ідею створення Європейської ради безпеки, в якій має взяти участь і Великобританія, яка планує вже через кілька тижнів вийти з ЄС.

Нагадаємо, раніше ми писали, що уряди України і Франції домовилися про збільшення частоти авіарейсів між двома країнами.

Керівництво низки університетів у Франції не буде підвищувати ціни для студентів із третіх країн, не дивлячись на рішення уряду.