Платити за візи до Європи доведеться більше

Уряд Європейського Союзу вніс зміни до чинного візового кодексу. Так, єврочиновники вирішили підвищити розмір консульського збору за оформлення візи.

Напередодні представники країн-членів ЄС вирішили продовжити терміни подачі документів на оформлення візи. Тепер заявки на оформлення документа можна подавати за півроку до поїздки. Нагадаємо, що раніше терміни подачі заявки на отримання візи були більш «вузькими» – за три місяці до 15-денного періоду перед перетином кордону.

Читайте також: Нечесним українцям з угорськими паспортами буде непереливки

Однак, платити за таку послугу доведеться чимало. На даний момент сума зборів за подачу документів на оформлення візи в одну з країн ЄС зросла з 60 до 80 євро. Крім того, подати всі форми в посольство можна буде в електронному вигляді.

Дані нововведення в візовий кодекс пов’язані з бажанням спростити подорожі легальним мандрівникам по ЄС і «перестрахуватися» від появи нових нелегальних мігрантів.

Відзначимо, що поточним підвищенням вартості консульського збору в Об’єднаній Європі вирішили не обмежуватися. Вартість візи до ЄС буде підвищуватися приблизно кожні три роки.