Найдешевші країни для проживання

Ні для кого не секрет, що Швейцарія є однією з найбагатших країн світу з найвищим рівнем життя і доходами на душу населення. Разом із тим тривале проживання в цій державі обходиться дуже дорого. Тому щодня тисячі іноземних фахівців з дуже благополучних регіонів Західної Європи, включаючи Німеччину, Францію та Італію, перетинають швейцарський кордон для здійснення трудової діяльності, наприклад, в таких містах, як Женева і Цюріх, але жити вважають за краще в рідній країні.

Різні рейтинги кращих країн для життя, як правило, містять розвинені держави з комфортним кліматом, відмінною інфраструктурою і сильною економікою. Однак оренда нерухомості, ціни на продукти харчування та різні послуги в таких місцях виходять за межі щомісячних бюджетів більшості іноземців. Особливо це актуально для іммігрантів, які хочуть переїхати жити в іншу країну з причини, не пов’язаної з працевлаштуванням. Припустимо, якщо у людини є заощадження або можливість заробляти на відстані.

Найдешевші країни для проживання (Індія, Колумбія, Бразилія, Болгарія)

Чи не впадаючи в крайнощі, тобто без урахування карликових, острівних, небезпечних і найбідніших держав світу, виділимо найдешевші країни для проживання в 2018 році.

Примітка. Список найдешевших країн для життя в світі містить по одному представнику з 5 різних континентів (виняток – Антарктида й Австралія).

ТОП-5 ДЕШЕВИХ КРАЇН ДЛЯ ЖИТТЯ

ІНДІЯ

За оцінками багатьох авторитетних видань, найдешевша країна для проживання в світі – це Індія. На жаль, попри значний рівень ВВП, більше половини місцевих жителів живуть дуже бідно. Крім того, існують проблеми з інфраструктурою, злочинністю та доступом до медицини.

Бангалор фото

З іншого боку, в курортних зонах (Гоа) і багатьох великих містах Індії (Мумбаї, Бангалор) іноземці можуть жити цілком комфортно, безпечно і дешево. У спальному районі оренда кімнати обійдеться в середньому в 100 доларів, а вечеря в ресторані – всього в кілька доларів.

ПІВДЕННА АФРИКА

В останні роки економіка Південноафриканської Республіки активно розвивається в самих різних сферах і велика кількість іммігрантів приїжджають в цю колоритну країну на постійне проживання. До речі, сьогодні кваліфіковані фахівці з-за кордону досить часто знаходять високооплачувану роботу в Південній Африці.

Південна Африка фото

З урахуванням низьких цін на споживчі товари і житло вести професійну діяльність в ПАР досить вигідно. В середньому для комфортного життя у великому місті – Йоганнесбург, Кейптаун, Дурбан – досить 300-400 доларів, плюс 200-300 на оренду квартири.

БОЛГАРІЯ

Найдешевша країна для життя в Європі, а точніше в Євросоюзі, – це Болгарія. Навіть в столиці Софії ціни на нерухомість, товари та послуги цілком прийнятні. Крім того, Болгарія – дуже красиве місце з численними курортними зонами, особливо на чорноморському узбережжі.

Болгарія фото

Зняти кімнату в Болгарії можна в середньому за 300-400 доларів, а більш комфортабельну квартиру або будинок – за 500-600. У столиці ціни трохи вище. Відзначимо, що за рівнем життя і станом економіки країна помітно відстає від більшості розвинених держав Європи. Наприклад, мінімальна зарплата в Болгарії – всього 260 євро на місяць.

МЕКСИКА

Північну Америку в рейтингу найдешевших країн світу представляє Мексика. Це популярний туристичний напрям і привабливе місце для постійного проживання. Їжа, одяг, громадський транспорт, дозвілля та інші повсякденні витрати в середньому не перевищують 350-400 доларів, а оренда квартири – близько 280-300.

Мексика фото

Необхідно розуміти, що в різних регіонах Мексики вартість життя може суттєво відрізнятися. Наприклад, це стосується курортів, які відвідує велика кількість американців або канадців. Тут місцеві бізнесмени навмисно завищують ціни на деякі послуги та продукти харчування.

КОЛУМБІЯ

Незважаючи на поширені стереотипи, сучасна Колумбія вважається не тільки дешевої для життя, але й цілком безпечною, демократичною і цивілізованою країною. У таких великих містах, як Богота і Медельїн, оренда хорошої квартири коштує близько 400-450 доларів, а повноцінний обід або вечеря – менше 5 доларів.

Колумбія фото

Врахуйте, що колумбійські мегаполіси дуже неоднорідні. У деяких районах проблеми вуличної злочинності, шахрайства та викрадення людей вирішені в повному обсязі, у деяких – ні. Але загалом Колумбія – це дуже цікава країна з привітними жителями і приголомшливою природою.

Зрозуміло, до переліку дешевих країн для проживання можна включити ще десятки держав з різних куточків планети. Наприклад, в Азії це Камбоджа, Непал, Таїланд, В’єтнам, Індонезія, в Африці це Марокко, Нігерія та Єгипет, в Південній Америці – Парагвай, Еквадор і Перу, в Північній Америці – Нікарагуа, Гватемала і Гондурас, у Європі – Албанія, Боснія і Герцеговина, Чорногорія. Вибір найдешевшої країни для життя залежить не тільки від загального рівня цін та інших соціально-економічних чинників, а й від особистих переваг потенційного іммігранта.