Міграційний контроль буде в основі майбутнього договору між ЄС і країнами Африки

ЄС хоче, щоб міграція і безпека були в центрі нового економічного угоди з африканськими країнами. ЄС поставить проблему міграції та безпеки в центр своєї порядку денного на переговорах про нову угоду з африканськими, карибськими та тихоокеанськими країнами (АКТ), сказав в понеділок 26 березня один з провідних представників ЄС.

Управляющий директор по Африке в ЕСВД Коен Верваек

«Ми повинні співпрацювати з Африкою у боротьбі з торгівлею людьми та незаконною міграцією. Однак ми також хочемо поліпшити механізми законної міграції африканців в Європу», – сказав Коен Верваек, керуючий директор по Африці в Європейській службі зовнішніх дій (EEAS) в аналітичному центрі Chatham House в Лондоні. Нинішня угода включає положення, що зобов’язують африканські країни повертати незаконних мігрантів. Тим не менш, єдине угоду про повернення мігрантів, між Євросоюзом і Кабо-Верде.

Верваек сказав, що «ЄС визнає проблему біженців в африканських країнах. Більше 3 мільярдів євро на сьогоднішній день було вкладено Євросоюзом економічні можливості та можливості забезпечення безпеки в Африці».

Європейська комісія планує підписати окремий континентальний пакт з африканськими країнами поряд з угодою з країнами АКТ.

«Африка буде розглядатися як один гравець, що ЄС дає більше можливостей для сприяння економічним інвестицій», – сказав Верваек.

Джерело: www.eurabota.ua