Долар росте після коментарів Куроди

У вівторок курс долара США суттєво не змінився по відношенню до євро і фунта стерлінгів на ранковій європейській сесії, хоча і виріс по відношенню до ієни після того, як керуючий Банку Японії Харухико Курода заявив, що готовий вжити заходів, спрямованих на те, щоб зупинити валюту від надмірного зростання.

До 9:00 долар знаходився на рівні 110,75 ієни, що є зміцненням проти попереднього мінімуму 110,45.

Відповідаючи на питання законодавців, Курода сказав, що Банк Японії збільшить стимулюючі заходи, якщо швидке зростання ієни завдасть шкоди економіці і утруднить досягнення цільового показника інфляції банку в 2%.

В кінці минулого року курс ієни різко зміцнився, бо падіння апетиту до ризику привело до того, що трейдери почали розробляти стратегію «продовження торгівлі» в японській валюті. Японська ієна більшу частину 2019 року було присвячена пожертві цього прибутку, аж до минулого тижня, коли було повідомлено про серію шокуюче поганих економічних даних в США.

В Європі 1 євро знову зміцнився вище рівня 1,13 дол. США на ранковій сесії, перед публікацією серії даних, запланованих на наступні кілька днів, які покажуть, чи досяг уповільнення свого мінімуму або продовжує поглиблюватися. Найважливішим моментом економічного календаря вівторка є німецький індекс економічних настроїв ZEW, запланований на 11:00.

До 9:40 індекс долара США, який є силою американської паперової валюти по відношенню до корзини шести основних валют, знаходиться на рівні 96,672.

Курс британського фунта без істотних змін зафіксував стелю в розмірі 1,2929 дол. США до щомісячного звіту Управління зайнятості за національною статистикою, який буде випущений о 10:30.