Ціни на нафту ростуть на тлі комерційних надій

Ціни на нафту виросли на азіатській сесії в понеділок на тлі надій на те, що США і Китай зможуть покласти край торговій суперечці після того, як обидві сторони повідомили про прогрес у недавніх переговорах, які завершилися минулого тижня в Пекіні.

Президент США Дональд Трамп заявив на вихідних на прес-конференції, що переговори «йдуть дуже добре» і що Вашингтон зараз як ніколи близький до того, щоб «мати життєздатну торговельну угоду» з Пекіном. Президент також додав, що скасує митні тарифи, якщо обидві сторони зможуть прийти до угоди.

Президент Китаю Сі Цзіньпін також висловив оптимізм, заявивши, що останній раунд зустрічей “домігся значного прогресу”, повідомляє китайське інформаційне агентство Сіньхуа.

Тепер трейдери будуть чекати появи нових повідомлень до крайнього терміну 1 березня для нових тарифів, в той час як ті дві країни, які споживають найбільше нафти, продовжать свої переговори у Вашингтоні на цьому тижні.

Побоювання з приводу попиту на енергію можуть зменшитися, якщо обом сторонам вдасться досягти угоди, яка покладе кінець їх торговій суперечці.

Після падіння в кінці 2018 року ціни на нафту зросли приблизно на 23% до початку року, завдяки зусиллям світових виробників зі скорочення постачань.

У грудні ОПЕК і група з 10 виробників, що не входять в картель, на чолі з Росією домовилися скоротити видобуток на 1,2 мільйона барелів на добу в перші шість місяців 2019 року.

Головний експортер і де-факто лідер ОПЕК – Саудівська Аравія недавно оголосила, що це скоротить видобуток навіть більше, ніж передбачено угодою.

Тим часом, в середу Інститут нафти США опублікує щотижневий звіт про запаси нафти в США. Дані будуть опубліковані на один день пізніше звичайного у зв’язку з вихідним днем ​​у США.