Робота в Європі

Для того щоб влаштуватися на легальну роботу в Європі, необхідно отримати спеціальний дозвіл. Однак, у жителів країн СНД може виникнути ряд складнощів:

  1. У деяких країнах для низькокваліфікованих працівників просто не існує подібних дозволів.
  2. Якщо на вакансію будуть претендувати громадяни Європейського Союзу, то перевага буде віддана їм.
  3. Роботодавець не побажає витрачати час на оформлення документів, необхідних здобувачеві для працевлаштування.

ЗМІСТ

  1. Що потрібно знати для пошуку роботи в Європі?
  2. Способи влаштування на роботу в Європі
  3. Заробітна плата в Європі

робота в Європі

Що потрібно знати для пошуку роботи в Європі

По-перше, не варто розпорошувати увагу відразу на всі європейські держави. Потрібно зосередити свій вибір на двох-трьох країнах, в залежності від особистих уподобань і навичок володіння іноземною мовою. За допомогою всіляких джерел інформації, найкраще інтернету, необхідно вивчити місцеві особливості з працевлаштування іммігрантів. У тому числі й за допомогою сайту eurabota.ua. Незайвим буде вступити в локальні спільноти в соціальних мережах і відвідати форуми, відповідної спрямованості.

По-друге, потрібно звертати увагу на реальність пошуку законної роботи. Наприклад, процедура отримання дозволу на роботу в Англії одна з найскладніших в Європі. Навіть першокласним іноземним фахівцям з країн СНД не завжди вдається отримати робочу візу.

Набагато легше працевлаштуватися в Чехії або Польщі. У зв’язку з відтоком молодих кадрів в більш безнапасні країни Євросоюзу, для кваліфікованих іноземців ринок праці відкритий. Щоб знайти роботу в Німеччині, освіта повинна відповідати запитам здобувача, тобто людина з юридичною освітою ніколи не влаштується на роботу електриком.

Способи влаштування на роботу в Європі

  1. Робота волонтером. Один з найбільш простих способів працевлаштування в Європі. Однак, це не зовсім робота, швидше за можливість отримання досвіду, тому що волонтерство не оплачується. Але, при цьому з’являється можливість пожити в Європі, налагодити зв’язки, дізнатися місцеві особливості та підшукати собі відповідне робоче місце.
  2. Працевлаштування за допомогою освіти. Відмінний варіант імміграції для молоді. Студентська віза дозволяє працювати за скороченим графіком, а по закінченні закладу освіти є шанс знайти повноцінне робоче місце в Європі.
  3. Робота в сім’ях. Можна розглянути, як тимчасовий варіант. Істотних доходів цей вид заробітку не принесе.
  4. Сезонна робота. Для тих, хто не боїться важкої фізичної праці. Наприклад, збір врожаю і робота на будівництві. Оплачується невисоко, але не вимагає особливої ??кваліфікації
  5. Міжнародна компанія. Для подібного працевлаштування здобувач повинен бути першокласним фахівцем. Мати вищу освіту за спеціальністю і солідний досвід роботи у відповідній сфері. При цьому повинно бути складено грамотне резюме та супровідний лист. Знання іноземної мови обов’язково.

Заробітна плата в Європі

Одним з найбільш важливих факторів, при виборі європейської країни для роботи, є рівень середньої заробітної плати. Найбільш висока оплата праці в Бельгії, Швеції та Данії – трохи менше ніж 40 євро на годину, Франція і Люксембург – близько 35 євро на годину. У таких країнах, як Німеччина і Нідерланди, середня заробітна плата складає близько 30 євро на годину. Найменша заробітна плата в країнах Прибалтики – не більше 6 євро на годину (докладніше в статті вакансії в Європі).

Природно, всі перераховані вище аспекти відносяться тільки до офіційного працевлаштування. В Європі також існує великий ринок неофіційної праці. Але це вже зовсім інша історія.