Магістратура за кордоном

Багато хто вважає, що магістратура за кордоном це недосяжна мрія, але це далеко не так. Спробуємо розібратися.

magistratura

Вибір європейської країни для вступу до магістратури

Чеська Республіка

Одна з країн у якій зосереджена найбільша кількість студентів з країн СНД. Отримати ступінь магістра в вузі Чехії можливо абсолютно безкоштовно, за умови ідеального знання чеської мови. для вступу необхідно здати іспит за спеціальністю.

Польща

Країна надає можливість безкоштовного навчання для іноземних студентів. Для вступу потрібно мати диплом що засвідчує закінчення бакалаврату. Чимало польських навчальних закладів співпрацюють з програмою Erasmus Mundus, однією з найвідоміших і популярних програм з студентського обміну.

Erasmus Mundus

Німеччина

Для вступу до магістратури необхідно здати іспит з німецької. Також, обов’язковою умовою є закінчення підготовчих курсів. В університетах Німеччини з іноземних туристів стягують внесок за користування спортзалом, бібліотекою і так далі.

Норвегія

У цій країні є величезна кількість програм для іноземних студентів. Усі вони на викладаються англійською. При вступі до магістратури, обов’язково сплачується внесок у розмірі близько 1500 євро.

Греція

Безкоштовну освіту надають державні вузи. В певних університетах можуть зажадати вступний внесок. Його сума набагато менша ніж у Норвегії і становить близько 700 євро. Іноземні студенти самостійно оплачують проживання, харчування та інші витрати.

Програми навчання для іноземних студентів

На сьогоднішній день існує маса стипендіальних програм, які частково або повністю покривають витрати на проживання та харчування під час навчання в магістратурі. Основні з них:

  1. Erasmus Mundus – одна з кращих студентських програма. покриває Усі витрати на проживання, харчування і навчання в магістратурі. Але дана програма має свої недоліки: в більшості випадків студент не може обрати вуз самостійно.
  2. Commonwealth Scholarship for Developing Countries – одна з найвідоміших і популярних стипендіальних програм. Поширюється на вступ до магістратури виключно британських вузів. Передбачає покриття всіх витрат магістранта.

вступ до магістратури європейських вузів

Документи необхідні для вступу до магістратури європейських вузів

Як правило, всі університети використовують стандартний набір документів, але у кожному навчальному закладі потрібно уточнювати цей список індивідуально. До основних документів можна зарахувати:

  • диплом що засвідчує закінчення бакалаврату;
  • результат зданого тесту з іноземної мови (вимоги відрізняються в залежності від країни і програми навчання);
  • мотиваційний лист;
  • за бажанням грамоти, нагороди, рекомендації від викладачів, диплом магістра.

Збирати і подавати документи рекомендується завчасно. На офіційних сайтах європейських вузів доступна детальна інформація що до термінів і правил вступу до магістратури певного навчального закладу.

Дивіться відео про те, які документи необхідні для всупу до магістратури за кордоном

Закінчивши магістратуру у Європі, студент вийде на новий освітній рівень, отримає можливість знайти високооплачувану роботу не тільки в своєї країні, але й за кордоном.