Сумна статистика: багато людей, працюючи, живе за межею бідності

Міжнародна організація праці (МОП) опублікувала велику доповідь про сучасні тенденції на світовому ринку праці.

Згідно зі статистичними даними, які наведені в доповіді МОП, у 2018 році в усіх країнах світу 3,3 мільярда осіб було працевлаштовано. Однак більша частина працівників при цьому отримували заробітну плату нижчу рівня бідності.

Представник МОП Дам’ян Грімшоу підкреслив, що «зайнятість – це ще не гарантія гідного рівня життя, 700 мільйонів людей у світі живуть в бідності або навіть в злиднях, маючи роботу».

Також в доповіді наголошується, що в європейських країнах кількість безробітних людей за останнє десятиліття досягла мінімуму. За прогнозами експертів ринку праці, зниження рівня безробіття буде спостерігатися до кінця 2020 року.

Число зайнятих людей в країнах Східної Європи, в тому числі і в Україні, в найближчі два роки незначно зменшиться. Великою проблемою для цих країн є істотне скорочення чисельності працездатного населення.

В Україні рівень заробітних плат найнижчий серед усіх європейських країн. Тому мільйони наших співгромадян, щоб вийти зі скрутного становища і забезпечити свої сім’ї найнеобхіднішим, вибирають працевлаштування в інших країнах, де зарплата в рази більша.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Канаді за підсумками 2018 року визначені кращі роботодавці.

Протягом минулого року українські роботодавці збільшили суму боргу перед своїми працівниками майже на 12 відсотків.