У Чехії опублікований рейтинг найбільш оплачуваних професій

Міністерство праці та соціальних справ Чехії нещодавно опублікувало дані про зарплати, які виплачувалися в минулому році в приватному секторі економіки.

Министерство труда и социальных дел Чехии фото

Дані про середні доходи доступні на сайті Інформаційної системи, яку адмініструє відомство. Відмінною особливістю цього ресурсу є те, що дані надаються безпосередньо роботодавцями, це дає можливість робити статистичні звіти більш точними.

Компанія Trexima, використовуючи ці дані, склала рейтинги заробітних плат за професіями в країні. Наведені заробітні плати не враховують податки, причому опублікована медіана – показник середини ряду. Медіанна зарплата – більш точний показник порівняно з середньою зарплатою.

У звіті зазначається, що розмір середньої медіанної зарплати в Чехії за підсумками 2017 року зріс на 7,3% і склав 26 тисяч крон на місяць.

Найбільша зарплата в авіадиспетчерів – майже 195 тисяч крон на місяць, а саму меншу отримують офіціанти – 13,5 тисяч крон. Наприклад, продавці в магазинах отримують в середньому 18 тисяч крон, робітники на будівництві, садівники, охоронці – близько 14 тисяч, а водії трамваїв – майже 37 тисяч крон.

Джерело: www.eurabota.ua