У Празі кожен п’ятий працівник приїжджий

Рівень освіти іноземних громадян, які працевлаштувалися в чеській столиці, досить високий. З числа працівників, які працюють в Празі, 80 відсотків мають атестат про повну загальну середню освіту або університетський диплом.

Згідно з даними Міського інституту планування та розвитку (IPR), в Празі працюють близько 200 тисяч іноземців. Їх чисельність становить 20 відсотків від загального числа всіх працівників, зайнятих на виробництвах, працюючих у фірмах і різних установах.

В основному, громадяни, які приїжджають з-за кордону, працюють на посадах, які не вимагають будь-якої кваліфікації. При цьому близько 70 відсотків з них – це люди, які приїхали з країн, які не входять до складу Європейського союзу.

Українці традиційно займають перше місце за кількістю працівників в Празі. Наших співгромадян в чеській столиці працює близько 50 тисяч людей. Росіян працює трохи більше 23 тисяч, в’єтнамців – близько 13 тисяч.

Серед українських трудових мігрантів Чехія є однією з найпопулярніших країн Східної Європи. В першу чергу, приваблює можливість заробити досить пристойні гроші.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Україна вже не лідирує серед країн, громадяни яких вважають за краще мігрувати до Росії.

Уряд Чехії розробляє спеціальні програми, щоб спростити процес працевлаштування українських трудових мігрантів.