Оформлення візи в Гонконг в 2018 році

Цей автономний адміністративний район Китаю вважається найбільшим бізнес центром. Нещодавно міграційні бар’єри спростили, щоб зробити подорож максимально комфортною для іноземців. Міжнародні зв’язки країн із кожним роком розвиваються, але віза для в’їзду на тривалий час в Гонконг для українців у 2018 році все ще потрібна. Гонконг для українців

ЗМІСТ

  1. Чим приваблює незалежна частина Китаю?
  2. Безвізовий в’їзд
  3. Основні нюанси оформлення в’їзного документа
  4. Види віз на острів
  5. Пакет документів
  6. Поїздка з дитиною
  7. Куди подавати документи?
  8. Вартість і терміни процедури
  9. Особливості відвідування світового центру шопінгу і бізнесу

Чим приваблює незалежна частина Китаю?

Гонконг – один із провідних фінансових центрів Азії та всього світу. Понад 60% товарів з Китаю проходять через нього. Між двома країнами є контрольний пункт, який з усією строгістю перевіряє іноземців. Кількість цінних архітектурних будівель і пам’ятників невелика. Проте потік туристів із кожним роком тільки зростає. Держава приваблює природними красотами, сучасними будівлями, від яких захоплює дух, і невисоким рівнем злочинності. За кількістю хмарочосів (понад 7 тисяч) місто займає перше місце у світі. Кращий краєвид на них відкривається з піку Вікторія.

Насамперед після приїзду слід відправитися на Алею зірок. Уздовж неї розташовані скульптури та відбитки рук відомих китайський діячів і кіноакторів. Фотознімок із Брюсом Лі – традиція туристів. Щовечора проводиться лазерне шоу, яке занесено в Книгу рекордів Гіннеса.

Шанувальникам шопінгу сподобається відсутність багатьох звичних податків, у тому числі ПДВ. Економія на покупках становитиме чималу суму. Діти будуть у захваті від найбільшого океанаріума. У перерві між шоу відвідувачі можуть перекусити в закусочних або влаштувати пікнік на галявинах долини. В акваріумах плавають сотні екзотичних видів риб, а також морських левів і дельфінів. Одним із кращих атракціонів вважається Скажена річка. Найсміливіші можуть сплавитися по ній на човні на великій швидкості.

Любителям морепродуктів варто відвідати містечко на Сай Кунг. Уздовж набережної розташовані ресторани і кафе з великим вибором свіжої риби та морських делікатесів. На острові Лантау стоїть найбільший Будда в Азії.

Безвізовий в’їзд

Гонконг без візи для українців став доступний з 2009 року. У відповідь на пільгу слід дотримуватися трьох умов:
  • Мета поїздки. Може бути туристичною або діловою. Остання при цьому не повинна супроводжуватися отриманнмя доходу від поїздки. Подібні зловживання жорстко контролюються. Для формальних переговорів адміністративний район підходить найкраще. Також паперова тяганина не знадобиться в разі транзитного проїзду.
  • Громадянство України.
  • Дійсний закордонний паспорт. Термін його дії повинен бути мінімум 1 місяць.

Без дозвільних документів у регіоні можна перебувати не більше 14 днів. Необхідно пам’ятати, що відлік йде саме по днях, а не звичних добах із 24 годинами. Якщо, наприклад, рейс для повернення на Батьківщину призначений на годину ночі, то термін перебування в країні зараховується як повний день. Дуже часто туристи потрапляють в халепу з подібним нюансом.

Для отримання дозволу на в’їзд в аеропорту після прибуття потрібно буде пред’явити такі папери:
  • закордонний паспорт із двома чистими сторінками для наклейок. З 2013 року штампи більше не проставляються;
  • квитки туди-назад. Якщо метою перебування в державі є транзит, то необхідні квитки в третю країну;
  • банківську виписку або інший документ для підтвердження фінансової спроможності іноземця.

На практиці офіцери перевіряють тільки закордонний паспорт і коректність заповнення міграційної карти.

Приїжджати в адміністративний район Китаю за візовою пільгою з терміном перебування до 14 днів можна необмежену кількість разів. Правда, заощадити на оформленні мультивізи не вийде. Дані про відвідування країни вносяться в електронну базу. Порушення імміграційних правил суворо караються, аж до тюремного ув’язнення.

Основні нюанси оформлення в’їзного документа

Якщо відпочинок не вкладається в двотижневий термін, потрібна віза в Гонконг. Держава повністю відкрита для іноземців, а місцева влада робить все можливе для збільшення туристичного потоку. Бюрократія зведена до мінімуму.

Види віз на острів

Залежно від мети візиту, дозволи на перетин територіальних кордонів можуть бути декількох видів. До найбільш поширених відносять туристичний і робочий. Віза в Гонконг для українців у 2018 році, незалежно від типу, оформляється з урахуванням дозволу від влади Китаю.

Отримати туристичний вид самостійно за умови дотримання міграційних правил нескладно. Необхідно пред’явити квитки і бронь готелю. Для відвідування родичів також оформляють цей вид в’їзного документа.

Діловий пропуск буде потрібний для приїзду в країну з метою відвідування зустрічей, конференцій і семінарів. Оформлення проводиться на підставі листа-запрошення із зазначенням місця проведення, дати, часу та осіб, які фінансово покривають всі витрати.

Робочий тип оформляється для здійснення законної трудової діяльності на території даного регіону. Заявникам знадобиться запрошення від компанії та дозвіл на роботу в Китаї від Міністерства праці.

Транзитна віза в Гонконг необхідна громадянам тих країн, з якими не укладено угоду про пільгове послаблення. Для її оформлення пред’являються квитки із зазначенням дати. При цьому залишати межі аеропорту заборонено. Якщо час очікування між рейсами не перевищує 24 години, в транзитному схваленні немає необхідності. Також воно не стане в нагоді в разі пересадки в одному аеропорту з урахуванням проведення вільного часу в його межах. Навчальні заклади не користуються такою популярністю, як їх «брати» в Європі. Але відсоток іноземців серед абітурієнтів все ж не малий. Для оформлення навчального дозволу на перетин кордонів потрібні листи про зарахування до ВНЗ і квитанції про оплату курсу.

Пакет документів

Пакет документів для отримання дозволу цілком звичний для завзятих мандрівників. Це:
  • фотографія паспортного зразка;
  • заповнена анкета;
  • паспорт і закордонний паспорт, а також копії сторінок з фото;
  • квитки в обидва боки;
  • будь-яке підтвердження наявності коштів для здійснення поїздки.

Поїздка з дитиною

Підготовка паперів для дитини трохи відрізняється. Додатково знадобляться свідоцтво про народження і, якщо подорож без супроводу обох батьків, дозвіл на виїзд з рідної країни одного з батьків, які завчасно завірені в нотаріуса.

Куди подавати документи?

Поїздка спланована, маршрут складений, валізи майже зібрані. Залишилося вирішити формальні питання. Як отримати візу в Гонконг на території України? Отримання проводиться в китайському консульстві. Адреса: 01901, м. Київ, вул. Грушевського, 32. Приймальня: тел. +38 (044) 253-73-71. Консульський відділ: тел. +38 (044) 253-13-29.

Вартість і терміни процедури

Терміни оформлення в середньому становлять 7-10 календарних днів. Прискорені темпи передбачають завершення процедури за 1-2 дні. У разі отримання одночасно китайського і гонконгського права на перетин кордону процедура займає меншу кількість часу.

На вартість впливають кілька факторів: вид пропуску через кордон і спосіб оформлення. Одноразова обійдеться приблизно в 10-20 доларів, а мультивіза – 50-80. За терміновість ціна збільшується на 500-1000 грн (20-35 доларів). Молодим неодруженим дівчатам дозвіл на в’їзд обходиться дорожче, та й термін дії буде меншим. Без наявності раніше виданих китайських віз отримати дозвіл на відвідування регіону навряд чи вдасться. Сервісний збір становить приблизно 800 грн. У разі оформлення через агентства та фірми доведеться додатково заплатити за їхні послуги.

Особливості відвідування світового центру шопінгу і бізнесу

Гонконг фото

Півострівна територія вважається повноцінною частиною Китаю. Але в подорожі можуть виникнути деякі проблеми у зв’язку з місцевим статутом. Адміністративний район має відокремлену митну систему. Для здійснення двотижневої поїздки в фінансовий світовий центр відмітка в паспорті не потрібна, але для перетину кордонів Китаю необхідна. Отримавши одноразову візу, виїхати назад з континентальної частини країни буде складно. Хоч формально турист і не перетинав кордонів однієї країни.

Для повернення додому додатково необхідним є оформлення багаторазового китайського пропуску заздалегідь або безпосередньо під час подорожі. У разі отримання дозволу перед поїздкою присутні ризики відмови. Процедура займає кілька годин за умови подання документів у першій половині дня і проводиться турфірмою в аеропорту.

Гонконг – це місце, де зустрічаються Схід і Захід. Гармонійне поєднання двох культур щорічно приваблює туристів з різних куточків світу. Отримання пропускного квитка в китайську столицю моди і кінематографа українцям в 2018 році не завдасть клопоту. Головне – подбати про підготовку документів заздалегідь.