Ціни в Гонконзі: їжа, одяг, кафе, транспорт, техніка

У центрі уваги даної статті – ціни на переліт, проживання та харчування в Гонконзі. Відвідати це місто потрібно лише для того, щоб ненадовго опинитися в мегаполісі майбутнього, що поєднує в собі величні хмарочоси та зелені природні парки.

Головне, що слід враховувати, розподіляючи бюджет на відпочинок в Китаї – це курс місцевої валюти щодо гривні. Курс валют (початок 2018): 1 гонконгський долар (HKD) дорівнює 3,6 гривні. 

Тутешній долар дешевше американського, однак, і він здатний вдарити по гаманцю бюджетного мандрівника. Щоб з’ясувати суму на товари в гривнях, доведеться множити її приблизно на 3-4. В даному огляді ми розкажемо Вам, на чому і як заощадити в Гонконзі, не зіпсувавши враження від цього колоритного місця.

Гонконг фото

Зміст

  1. Бюджетний відпочинок в Гонконзі: чи можливо це?
    1. Витрати на переліт
    2. Недороге харчування
    3. Готелі: вибираємо з розумом
    4. Громадський транспорт
  2. Що подивитися туристу?
  3. Бюджетний шопінг

Бюджетний відпочинок в Гонконзі: чи можливо це?

Витрати на переліт

У цій статті можна дізнатися лише приблизно, скільки коштує квиток в Гонконг з вильотом з різних аеропортів України. Прямий переліт з Києва обійдеться в 21 тис. грн.

Авіакомпанії часто роблять знижки на перельоти – відстеження спеціальних пропозицій дозволить придбати авіаквиток вельми вигідно. Вартість також залежить від класу сидінь, обсягів багажу та інших факторів.

Віза для поїздки українцям не потрібна, якщо не передбачається провести в Китаї більше ніж 14 днів. На довгострокові поїздки необхідно оформити візу в консульствах держави на території України.

Недороге харчування

Ціни в Гонконзі на їжу з урахуванням нинішнього курсу не відрізняються дешевизною. Але тут, як і в будь-якій точці світу, можна значно заощадити, спираючись на відгуки інших туристів. Отже, де недорого поїсти в Гонконзі, щоб зберегти гроші на відпочинок і розваги? Всупереч розхожій думці, прилавків з вуличною їжею у великих азіатських містах не так вже й багато. Річ у тому, що продавцям таких «кіосків» необхідно проходити серйозну сертифікацію і перевірку якості. Тому, виявивши такий заклад на вулиці – можна бути впевненим у безпеці тутешньої їжі. В основному на прилавках представлені рибні кульки, випічка з яєчним жовтком, рис і аналоги наших пельменів – м’ясні кульки в тісті.

Також можна харчуватися в невеликих бюджетних кафе, де обідають місцеві роботяги. Найпопулярніше і звичне для вітчизняного туриста блюдо – рис з куркою або м’ясом, воно обійдеться в середньому в 30 $.

Країна відрізняється низькими цінами на популярний фастфуд. Тут працюють найдешевші МакДональдзи – класичний Біг Мак в такому закладі всього 20 $. Звичайно, такий раціон не можна назвати корисним, але в цілях економії можна хоча б раз в день дозволити собі смачний і калорійний гамбургер.

Невелика вартість продуктів і в мережевих супермаркетах, де закуповуються місцеві жителі. Тут можна придбати їжу, яку готують прямо в магазині або взяти напівфабрикати для кухні в готелі. На повноцінний обід піде 20-25 місцевих доларів.

Готелі: вибираємо з розумом

Готель фото

Тарифи на проживання в де чому залежать від району, в якому орендується готельний номер. На острівної частини розміщення в готелі обійдеться дорожче (від 48 $), оскільки саме тут розташовується історична частина міста та основні туристичні визначні пам’ятки. У материковій частині наймати житло дешевше (від 28 $), проте якщо захочеться подивитися на хмарочоси та добре відпочити в парках – доведеться добиратися на острів.

Головна цінність в столиці хмарочосів – економне використання простору. Тому тарифи на розміщення в готельному номері прямо залежать від його площі, а не від кількості зручностей. Знявши недорогу кімнатку в 10 м2 можна отримати санвузол, кондиціонер і Wi-Fi роутер, але доведеться потіснитися.

Для економних мандрівників є окрема «перлинка» серед готелів – будівля Chungking Mansions, в якій розташовано кілька десятків хостелів з недорогими номерами. В цілому, можна вибрати одну з 2 тис. кімнат цього незвичайного готелю. Ціни на номер стартують від 27 $. Цікаво, що, забронювавши його в одному з хостелів, з’являється можливість прогулятися по всій будівлі та заселитися в ту вільну кімнату, яка сподобається. Не слід забувати, що приміщення тут дуже малі за площею.

Громадський транспорт

Щоб дістатися до основних визначних пам’яток, потрібно враховувати ціни на проїзд в транспорті. Важливо пам’ятати, що єдиної розцінки на квитки, як в нашій країні, не існує – вартість поїздки на більшості видів транспорту безпосередньо залежить від відстані, яку Вам необхідно подолати.

Можна скористатися наступними видами транспорту:
  • автобус – від 2.5 до 50 $;
  • аероекспрес – від 60 до 100 $;
  • таксі – від 20 $ в залежності від виду таксі – вони бувають загальними для островів і материка, або курсують по окремому району;
  • трамваї – від 2,5 $;
  • пороми – переправа через бухту стоїть в межах 2-4 $;
  • метро – одноразовий проїзний талон від 3,5 до 55 $ в залежності від кількості станцій. Добовий талон в метро – 55 $.

Що подивитися туристу

Мета будь-якого мандрівника полягає в тому, щоб побачити якомога більше нового, заплативши якнайменше. Ціни в Гонконзі на відвідування основних визначних пам’яток представлені в даному розділі.

Якщо сім’я приїхала з дітьми, відвідування Діснейленду – обов’язковий пункт культурної програми. Він розташований на острові Лантау, куди можна дістатися за допомогою метро, автобуса або таксі. Тарифи за вхід недешеві – 500 $ для дорослих і 355 – для дітей до 11 років. Але хіба це висока плата за враження, які залишаться у малюків на все життя? Ще одне місце для прогулянки всією сім’єю – Ocean Park. Це величезний парк в острівній частині мегаполісу, який об’єднує в собі океанаріум, зоопарк і атракціони. Щоб випробувати всі розваги, зібрані в Ocean Park, доведеться провести тут цілий день. Вартість вхідного квитка – 320 гонконгських доларів для дорослих.

Пік Вікторія – це найвища точка острова (більше ніж 500 м), звідки відкривається приголомшливий вид на хмарочоси, бухту і лежить за нею півострів Коулун. Відвідати цей оглядовий майданчик може будь-який охочий, заплативши за вхід 48 $. Найвигідніший варіант для підйому на гору – трамвай, близько 40 $ в обидві сторони.

Бюджетний шопінг

Гонконг – це місце, де можна продати та купити все, що душі завгодно. Незліченна безліч бутіків, магазинчиків і ринків наповнюють це місто і роблять його одним зі столиць світового шопінгу. Приїжджаючи сюди, українські туристи зазвичай купують ті товари, які в нашій країні продаються з великими націнками, а виробляються тут же, в Китаї. В основному увагу покупців з України прикута до сучасної техніки, одягу і сувенірів.

Техніка в Китаї недорога, проте, її потрібно вибирати з розумом, щоб не нарватися на підробку. Хоча багато туристів скуповують техніку на численних ринках, її рекомендується вибирати в спеціалізованих магазинах. Можливо, новий смартфон буде трохи дорожче, ніж в ринковій лавці, але разом з цим купується якість придбаної техніки, в якій можна бути впевненим.

Ціни на одяг тут, як і скрізь, залежать від її якості. У місті є бутики відомих світових і місцевих брендів – в них розцінки відповідають загальним по Європі та США, відрізняється лише асортимент представлених моделей. А ось на ринках можна вигідно купити не брендовий одяг, який продається в українських магазинах з націнкою. Крім того, тут можна знайти ті речі, які тільки входять в моду і ще не встигли дістатися до вітчизняних прилавків.