Розгляд заявок на імміграцію буде відновлено

Імміграційні адвокати домоглися скасування рішення уряду канадської провінції Квебек, що порушувало права їх клієнтів.

На початку лютого 2019 року біля 18 тисяч громадян із багатьох країн, які планували переїхати до канадської провінції Квебек, отримали повідомлення про відмову імміграційної влади провінції розглядати подані ними заявки.

Минулого тижня адвокати, які захищають права іммігрантів, зажадали скасувати рішення влади Квебеку і подали відповідний судовий позов.

У понеділок 25 лютого суддя Верховного суду ухвалив рішення, яке зобов’язує провінційне міністерство імміграції, відновити обробку заявок. Наступного тижня судові розгляди триватимуть.

Для міністерства, очолюваного Саймоном Джолін-Барретом, це судове рішення стало першим юридичним тестом, запропонованих ним нововведень, щодо імміграції висококваліфікованих фахівців.

У поширеній урядовій заяві підкреслюється, що «намір уряду Квебека змінити імміграційну систему на законодавчому рівні залишається незмінним».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що уряд Канади прийняв рішення про продовження терміну подачі заявок на роботу для іноземних студентів після закінчення навчання.

Експерти ринку праці відзначають, що в цьому році в сфері вирощування та переробки канабісу будуть додатково створені тисячі робочих місць.