Рівень імміграції в Канаду досяг рекордної позначки

Такої кількості іммігрантів, як у минулому році, в Канаді не фіксувалося вже більше століття.

У 2018 році державні імміграційні структури Канади спрацювали відмінно. План федерального уряду з прийому іммігрантів за підсумками року був перевиконаний. Згідно зі статистичними даними, більше 321 тисячі нових резидентів було зареєстровано в Канаді за підсумками минулого року. Це на 11 тисяч осіб більше, ніж було заплановано федеральним урядом. Цікаво, що такої великої кількості іммігрантів не фіксувалося з 1913 року.

Канадські урядові структури, які відповідальні за реалізацію імміграційної політики, відмінно попрацювали в минулому році, врахували всі допущені помилки 2017 року, коли замість 300 тисяч в’їхало 286,5 тисяч іммігрантів. Представники уряду Канади вже не раз заявляли, що через два роки кількість іноземних громадян, які переїжджатимуть до країни на постійне місце проживання, збільшиться до 350 тисяч осіб на рік.

Серед канадських провінцій найбільше зростання кількості іммігрантів в минулому році спостерігалося в Онтаріо. За рік число іноземних громадян, які переїхали до провінції, збільшилася на 25 тисяч осіб. Британська Колумбія також показала досить велике збільшення числа тих, хто приїхав до Канади в минулому році, з 38,4 тисяч до 45 тисяч іммігрантів.

В інших, більш дрібних провінціях Канади приріст не так помітний. Провінційні і федеральний уряди сподіваються побачити кращі показники в цьому році.

Однак із загальної позитивної картини виділяється Квебек. Імміграція в цю провінцію знижується протягом останніх двох років. Економіка Квебека на підйомі і роботодавці відчайдушно намагаються заповнити вакансії. Якщо в 2016 році іммігрантів, які приїхали до Квебеку, було близько 53 тисяч чоловік, то в 2018 році – 51 тисяча осіб.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що вже півроку працює нова система імміграції канадської провінції Квебек.

Змінено умови в Атлантичній програмі імміграції, яка буде продовжена до 2021 року.