Неприємні новини для іммігрантів від влади Квебеку

З великою долею ймовірності, влада канадської провінції Квебек скасує понад 50 тисяч імміграційних заявок.

Уряд Квебеку розробив і виніс на обговорення законопроект, що передбачає ліквідацію всіх заявок від іноземних кваліфікованих працівників, за якими не було прийнято рішення до 2 серпня 2018 року. Очікується, що в разі прийняття законопроекту, шанс переїхати на постійне місце проживання до Канади втратять більше 50 тисяч іноземців.

Якщо законопроект приймуть і затвердять, державні мита будуть повернуті всім постраждалим заявникам.

На сьогоднішній день більше 50 тисяч людей – 18 тисяч основних заявників плюс члени їх сімей, які подали заявки за програмою Квебека для кваліфікованих працівників, очікують обробки документів протягом декількох років. Деякі заявки знаходяться на розгляді вже 10 років.

Партія, яка знаходиться сьогодні при владі – Коаліція за майбутнє Квебека (CAQ), послідовно виконує свою передвиборну обіцянку, що передбачає зниження рівня імміграції на 20 відсотків. Зокрема, в 2019 році заплановано прийняти 23 450 іноземних працівників. У минулому році було прийнято 31 200 іноземних громадян.

Представники правлячої партії заявляють, що тимчасове скорочення імміграції має покращити процес інтеграції нових мігрантів. Це безпрецедентний випадок, коли уряд планує скасувати відразу всі заявки, щоб впоратися з відставанням в обробці імміграційних документів.

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив: «Я знаю, що в Квебеку бізнесмени стурбовані нестачею робочої сили, і я не впевнений, що зараз найкращий час, щоб скорочувати кількість іммігрантів».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що мінімальна оплата праці в Квебеку збільшиться до 12,5 доларів за годину.

Рівень інфляції в Канаді виявився найвищим за останнє десятиліття і склав 2 відсотки в 2018 році.