Легальні іммігранти із-за жорсткої політики Трампа їдуть до Канади

В університетах Сполучених Штатів відзначають значне зменшення кількості студентів, які приїхали навчатися з інших країн.

Президент США Дональд Трамп проводить агресивну і жорстку політику щодо імміграції. Адміністрація вживає заходів, які призводять до обмеження можливостей кваліфікованим іноземним громадянам легально працювати у Сполучених Штатах.

Такий стан справ призвів до того, що багато студентів та іммігрантів середньої і високої кваліфікації, почали все більше перебиратися до сусідньої Канади, де, за словами імміграційних адвокатів, набагато легше залишитися і працевлаштуватися.

Сара Пітні, адвокат компанії Benach Collopy, яка практикує у Вашингтоні і займається справами іммігрантів розповідає, що вона отримує ряд запитів на направлення до канадських імміграційних адвокатів. «Зараз наші клієнти все частіше запитують, чи пощастить їм у Канаді»,– зазначила Пітні.

Також адвокат розповіла про ще одну причину, яка робить Канаду привабливою для іноземних студентів. «У Канаді є експрес-в’їзд. Протягом декількох тижнів вони отримують не тільки дозвіл на роботу, а й вид на проживання», – підкреслила Сара Пітні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що канадський уряд прийняв рішення продовжити термін подачі заяв на роботу для іноземних студентів після завершення навчання.

Стали відомі компанії в США, які найбільш активно беруть на роботу іноземних фахівців, які приїхали в країну по візі Н-1В.